adscode
adscode

Türk profesörden kanser tedavisinde umutlandıran çalışma

Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Camgöz, dünyada en fazla ölüme neden olan hastalıklardan kanserin tedavisine yeni bir bakış açısı kazandıran bir ilaç geliştirdi.

Türk profesörden kanser tedavisinde umutlandıran çalışma
Sağlık
Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, yaptığı açıklamada, kanser hücrelerinin çok kurnaz ve bukalemun gibi şekil değiştirebilen yapılarının olduğunu söyledi.

Bu hücrelerin verilen tedavilere bir süre sonra direnç de geliştirebildiğini anlatan Camgöz, bu kapsamda kanserli hücrelerin dağılmasını, tekrarlamasını önleyen bir ilaç üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Laboratuvar çalışmaları sırasında kanser hücrelerinde elektrik sinyallerini incelediklerini, bunların da kendilerine yeni mekanizmaları gösterdiğini vurgulayan Camgöz, şöyle konuştu:

"Biz bunlar üzerinde etki yapan bir ilaç üzerinde çalışıyoruz. İlacımızın kanser hücrelerinin dağılmasını önleyici özellikleri var. Biz kanseri yok etmeye çalışmak yerine onunla beraber yaşama konseptini öneriyoruz. İlacımız şu anda klinik öncesi değerlendirme aşamasını tamamladı. İki faza girmesini planlıyoruz ve bunun zemini üzerinde çalışıyoruz."

Meme kanserinde denenecek 
İlacın geliştirilmesinde klasik bir yol izlemediklerini, kanserli hücreyi incelediklerini ve bu yeniliğin kendilerine avantaj sağladığını aktaran Camgöz, şunları kaydetti:

"Ayrıca ilacımızın üzerinde çalıştığı mekanizma birçok kanser türünde de bulunuyor. Prostat, akciğer, meme, yumurtalık, kolon, rahim ağzı ve mide kanserinde bulunmuş. Bunun için ilacımızın çok daha geniş alanda elverişli olacağını düşünüyoruz. Biz meme kanseri üzerinde çalışıyoruz çünkü bu kanser türünün çok hızlı bir geri dönüşü oluyor. Tekrarlama olasılığı en yüksek kanser türü olan 3 negatif denilen bir meme kanseri türü."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)