adscode
adscode

Türk sineması 2015'e hızlı girdi

​Yüksek bütçeli Hollywood yapımlarıyla kıyasıya rekabet ederek 2014'ü başarıyla geride bırakan Türk sineması, 2015'te de çok sayıda yapımla seyirciyle buluşuyor.

Türk sineması 2015'e hızlı girdi
Kültür Sanat
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, müzik kariyerinin ardından sinemaya yönelen yönetmen ve senarist Mahsun Kırmızıgül'ün dördüncü uzun metrajlı filmi, dram komedi türündeki "Mucize", yeni yılda beyaz perdede adından söz ettirmeyi başardı. 

1960'lı yıllardaki Türkiye'nin panoramasına ışık tutan filmde, Egeli bir öğretmeninin (Talat Bulut) Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gidişi işleniyor. Vizyona girdiği ilk haftasonu yarım milyon seyirciye ulaşan filmi 2,5 haftada 2 milyondan fazla kişi seyretti. Yapım Mahsun Kırmızıgül'e de şimdiye kadar 22 milyon liradan fazla kazandırdı.

Bana Masal Anlatma

Komedi romantik türdeki "Bana Masal Anlatma", yeni yılın ilk günlerinde beyaz perdeye çıkarak, yaklaşık 500 bin seyirciyle buluştu. Leyla ile Mecnun'un senaristi Burak Aksak'ın senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini yine televizyon ekranlarından tanınan Hande Doğandemir ve Fatih Artman paylaşıyor. 

Filmin kadrosunda ayrıca Fatih Artman, Hande Doğandemir, Devrim Yakut, Tarık Ünlüoğlu Cengiz Bozkurt, Erdal Tosun, Berat Yenilmez, Sadi Celil Cengiz, Cihan Ercan, Burcu Biricik, Ercan Yazgan, Ani İpekkaya ve konuk oyuncu olarak Gökçe Bahadır ile Gürkan Uygun yer alıyor. 

Fatih'in Fedaisi: Kara Murat

Abdullah Turhan'ın çizdiği bir çizgi roman kahramanı olan Kara Murat yıllar sonra tekrar sinemaya uyarlandı. Yönetmenliğini Aytekin Birkon'un üstlendiği tarihi aksiyon dram türündeki "Fatih'in Fedaisi: Kara Murat"ta, Fatih Usta, Bahadır Sarı, Nezih Işitan başrolleri paylaşıyor. 16 Ocak'ta seyircinin beğenisine sunulan filmi şu ana kadar yaklaşık 65 bin kişi izledi.

Aşk Sana Benzer

Ege'de bir balıkçı kasabasında geçen aşk hikayesini anlatan "Aşk Sana Benzer" ise yarın vizyona girecek. Burak Özçivit, aynı zamanda yapımcılığını da üstlendiği projede, başrolü Fahriye Evcen ile paylaşıyor. Bedia Ceylan Güzelce'nin senaryosuna imza attığı romantik dram filminin yönetmenliğini Taner Elhan üstleniyor. Kadroda ayrıca Selim Bayraktar, Yavuz Bingöl, Birsen Dürülü, Kaya Akkaya, Şamil Kafkas ve Burçin Işık yer alıyor. 

Yapışık Kardeşler

Komedi türündeki "Yapışık Kardeşler"in, 30 Ocak'ta seyircinin beğenisine sunulması planlanıyor. Halim ile Selim adlı yapışık ve aynı zamanda komik iki kardeşin hikayesini işleyen film, kardeşlerin kendilerine "hayırlı" bir kısmet bulmak için İstanbul'a çıktıkları yolculuğu ve yaşananları konu ediniyor. Filmin yönetmenliğini üstelenen İlker Ayrık, oyuncu kadrosunda  da yer alıyor. Başrolü Hakan Bulut ile paylaşan Ayrık'a kadroda ayrıca İvana Sert, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış ve Bülent Şakrak gibi isimler eşlik ediyor. 

İçimdeki Ses

Komedi türündeki bir diğer yapım "İçimdeki Ses" de ay sonunda izleyici karşısına çıkacak. Başrol oyuncusu Engin Günaydın aynı zamanda filmin senaryosuna da imza atarken kadroda ayrıca Leyla Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Hamdi Kahraman gibi isimler bulunuyor. Yapımın yönetmenliğini ise Çağrı Bayrak yapıyor. Filmde kendi küçük dünyasına hapsolmuş yazar Selim'in aşık olmasıyla başına gelecek komik olaylar örgüsü anlatılıyor.

Sevimli Tehlikeli

Romantik komedi türündeki "Sevimli Tehlikeli", 6 Şubat'ta beyaz perdeye gelecek. Yönetmen ve senaristliğini üstlendiği üç filmin ardından bir kez daha kamera arkasına geçen Özcan Deniz, filmde romantizm, aşk ve dramı harmanlıyor. Rapunzel'den Sindrella'ya tanıdık pek çok masalın öyküsünü içeriğinde barındıran yapımın başrollerini Ayça Ayşin Turan ve Şükrü Özyıldız paylaşıyor. Önceki üç filmden farklı olarak Özcan Deniz bu sefer oyuncu kadrosunda yer almıyor. 

Polis Akademisi Alaturka

Vizyon yarışına katılacak olan bir diğer komedi türündeki yapım "Polis Akademisi Alaturka"nın bu ay sonunda sinemaseverlerin karşısına çıkması bekleniyor. Yönetmenliğini Ali Yorgancıoğlu'nun üstlendiği senaryosu ise Kemal Kenan Ergen'e ait olan film, polislik mesleğine karakter olarak pek uygun olmasalar da polis akademisine kabul edilen bir grup gencin komik maceralarını konu alıyor. Filmin başrollerini paylaşan Yolanthe Cabau ve Mehmet Ali Erbil'e, kadroda Peker Açıkalın, Saba Tümer, Sümer Tilmaç, Elvin Levinler, Perihan Erener, İlker Kurt ve Fulden Akyürek eşlik ediyor.

Helak: Kayıp Köy

Korku gerilim türündeki "Helak: Kayıp Köy", 30 Ocak'ta izlenebilecek. Bir suç olayına karışan ve başlarını bu beladan kurtarmak için bir köye kaçan Özkan ailesinin köyde güvende olduklarını sanıp saklanırken, burada yaşadıkları birtakım paranormal olayları anlatıyor. Aile, saklandıkları bu köyden çıkmaya çalıştıkça, köy hepsi için derinleşen bir labirente dönüşüyor.
Çekimleri Aksaray, Nevşehir ve Tuz Gölü çevresinde gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Özgür Bakar gerçekleştiriyor.

Ali Kundilli

Komedi filmi "Ali Kundilli", şubat ayında vizyona girecek bir başka yapım. Cem Gelinoğlu'na ait Ali Kundilli karakteri, modern hayat şartlarını, sigortalı ve sabit bir iş olanağını reddeden, sürekli olarak kendi projelerini üreten ve günün birinde projelerinin keşfedileceğine inanan bir mucit. Kendisiyle aynı hayalleri paylaşan Vedat ile aynı mahallede yaşayan Ali, en yakın arkadaşının sisteme yenik düşmesi ve bu hayalleri terk etmesiyle yalnız kalıyor. Yönetmenliğini Bülent İşbilen'in yaptığı "Ali Kundilli"de Cem Gelioğlu, Sami Aksu ve Zeynep Aktuğ gibi isimler rol alıyor.

Köstebekgiller: Perili Orman

Animasyon türündeki çocuk filmi "Köstebekgiller: Perili Orman", yarın vizyonda olacak. Küçük seyircilerin yakından bildiği "Köstebekler" dizisinin, sinema filmi olarak beyaz perdeye aktarılan yapımın başrollerinde İnci Türkay ve Evrim Akın yer alıyor. Yönetmenliğini Mustafa  Kotan'ın üstlendiği filmin çocuk oyuncuları ise Yiğit Ege Yazar ve Reyhan Asena Keskinci.

Çarşı-Pazar

Komedi türündeki "Çarşı-Pazar", 27 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak. Muharrem Gülmez'in yönetmen koltuğunda oturduğu eserde, Ayhan Taş, Erdem Yener ile Emin Olcay gibi isimler rol alıyor. Yapımda, geçimini aile büyüklerinden kalan hamamda kese yaparak kazanmaya çalışan Kahraman'ın, hamamı alıp AVM yapmaya çalışan müteahhite karşı verdiği mücadele anlatılıyor. 

Hayalet Dayı

Gişede rekabetin kızışacağı komedi türündeki filmler arasında yer alan "Hayalet Dayı", 13 Şubat'ta seyredilebilecek. Ali Yorgancıoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği komedi filminin kadrosunda Settar Tanrıöğen, Ülkü Duru, Ozan Özcan, Esra Dermancıoğlu, Caner Özyurtlu, Tuğçe Karabacak gibi isimler yer alıyor. Filmin hikayesi ise şöyle:

"Ozan ve Caner, uzun arayışlar sonucunda hayallerindeki gibi bir evi oldukça uygun bir fiyata bulurlar ve yerleşirler. Zamanla evde yalnız olmadıklarını fark ederler ve gülünç olaylar birbirini izler. Yalnızca ikisinin görebildiği yaşlı bir ruh, evin içinde dolanıp durmaktadır. Arafta kaldığı için yardıma ihtiyacı olan bu hayalete yardım etmek Ozan'a ve Caner'e düşer. Kendi evlerinde de huzuru bulmak için giriştikleri bu iş onlara hem hüzünlü hem de komik bir macera yaşatacaktır."

Mandıra Filozofu 2: İstanbul

İlki 2014 yılında vizyona giren ve yaklaşık 1 milyon seyirciyi sinema salonuna çekmeyi başaran "Mandıra Filozofu" filminin devamı "Mandıra Filozofu 2: İstanbul", mart ayında vizyon serüvenine başlayacak. Filmde baş kahraman Mustafali, her geçen gün büyüyen İstanbul şehri üzerinden modern dünyayla hesaplaşıyor. İlk filmde de olduğu gibi Müfit Can Saçıntı'nın başrolde olduğu filmin yönetmenliğini de kendisi üstleniyor.

Kod Adı K.O.Z.

Polisiye casusluk türündeki "Kod Adı K.O.Z.", gelecek ay sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmaları, MİT'ten basına yansıyanları, istihbarat şefinin ifade vermek için çağrılmasını, Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini işleyen filmin yapımcılığını Uğur Yalçınkaya yapıyor. Filmin yönetmenliğini ise Celal Çimen üstlenirken, kadroda Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel ve Hakan Ural gibi isimler yer alıyor.

Son Mektup

Dram epik tarihi türdeki "Son Mektup", martta vizyon yolculuğuna çıkacak. Dönem filminin yönetmenliğini ve senaristliğini, 120 filmini de üstlenen Özhan Eren yaparken, başrolleri Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade paylaşıyor. Çanakkale Savaşı'nı beyaz perdeye taşıyan yapımın kadrosunda ayrıca Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak, Barbara Sotalsek, Ozan Gözal, Nuri Gökaşan, Kerem Arslanoğlu, Bulut Akkale ve Sibel Taşçıoğlu gibi isimler de yer alıyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)