adscode
adscode

​TÜRK SİNEMASI YAZ OKULU 30 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

İstanbul Şehir Üniversitesi ev sahipliğinde Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Sineması Yaz Okulu 30 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

​TÜRK SİNEMASI YAZ OKULU 30 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Eğitim

İstanbul Şehir Üniversitesi ev sahipliğinde Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Sineması Yaz Okulu 30 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü’nde 19 ülkeden 23 genç sinemacının katılımıyla düzenlenecek programda Osmanlı’ya sinemanın gelişinden, fantastik Türk sinemasına, sinemaya yön veren kadın sinemacılardan, belgesel sinemanın Türkiye’deki yolculuğuna kadar pek çok konu, sinema alanında önemli isimler tarafından ele alınacak.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe Yaz Okulu programları kapsamında düzenlenecek olan Türk Sineması Yaz Okulu’nun ilki bu yıl İstanbul Şehir Üniversitesi ev sahipliğinde Dragos Kampüsü’nde düzenlenecek. 19 ülkeden 23 genç sinema tutkununun bir araya geleceği yaz okulu, 30 Temmuz’da başlayacak ve iki hafta sürecek.
 
Akademik programı İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından hazırlanan yaz okulunda, sinema alanında önemli öğretim üyeleri dersler verecek. Yaz okulunda iki hafta boyunca Osmanlı’ya sinemanın gelişinden, fantastik Türk sinemasına, öncü kadın sinemacılardan, belgesel sinemaya sinemanın Türkiye’deki yolculuğu pek çok farklı ele alınacak.
 
Akademisyenlerin sunuşlarının yanında, katılımcıların sektörde aktif olan çeşitli yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı ve sinema eleştirmenleri ile buluşmalarının da sağlanacağı yaz okulu kapsamında ayrıca Türk sinemasının önemli yapıtlarının gösterimi gerçekleştirilecek. Yaz okulu süresince Mimar Sinan Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü, Türker İnanoğlu Vakfı Sinema ve Tiyatro Müzesi, Türk Sineması Araştırmaları ve İstanbul Masumiyet Müzesi’nin de aralarında olduğu çeşitli geziler gerçekleştirilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)