adscode
adscode

Türk üniversiteleri Yunanistan'da görücüye çıktı

Selanik'te "Türk Eğitim Günleri" düzenlendi. Türk üniversiteleri, Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik'te düzenlenen "Türk Eğitim Günleri" kapsamında görücüye çıktı.

Türk üniversiteleri Yunanistan'da görücüye çıktı
Eğitim
Türk üniversiteleri, Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik'te düzenlenen "Türk Eğitim Günleri" kapsamında görücüye çıktı.

Trakya Üniversiteler Birliği üyesi Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli, Trakya ve İstanbul üniversitelerinin rektör ve yöneticileri 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı'na katıldı.

Üniversiteler, fuar kapsamında ilk kez düzenlenen "Türk Eğitim Günleri" ile eğitim programları, akademik imkanları ve yayın faaliyetlerini tanıtma fırsatı yakaladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Trakya'dan 5 büyük üniversite olarak Selanik'e adeta bir çıkarma gerçekleştirdik. Şimdiye kadar güzel bir ilgi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Trakya'yı Balkan eğitim üssüne dönüştürmek istiyoruz"
Tabakoğlu, üniversitelerinin imkanlarını Yunanistan'da tanıtma fırsatı yakaladıklarını belirterek, "Trakya Üniversitesi, Edirne'de ve Yunanistan'a en yakın yer. Selanik'le de çok yakın ilişkileri olan bir şehir. Toplam 47 bin öğrencimiz var. Balkan projeksiyonu olan bir üniversiteyiz. 2 bin 300 yabancı öğrencimiz var. Bunun 2 bini Balkanlar'dan." bilgilerini paylaştı.

Balkan ülkelerinden öğrencilerin en çok tercih ettikleri üniversite olmaktan gururlu olduklarını dile getiren Tabakoğlu, "2023'te yabancı öğrenci sayımızı 10 bine çıkarmak istiyoruz. Bunun sözünü verdik. Bu amaçla buradayız. Trakya Üniversites'ni bir Balkan eğitim üssüne dönüştürmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür de, "Trakya bölgesindeki üniversitelerin, uluslararasılaşmaya katkıda bulunmasını bekliyoruz. Bu etkinliğin, hem uluslararasılaşma hem de bu bölgedeki öğrencileri Trakya bölgesindeki üniversitelere çekme bakımından çok faydalı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Şengörür, Selanik'teki ilk faaliyetleri olduğuna dikkati çekerek, "Her zaman ilkler zor olur. Bu bir başlangıç. Bir kıvılcım görüyoruz. İlgi var. Bunun kurumsallaşması gerekli. Buradaki ilginin daha da artacağına inanıyorum." diye konuştu.

Türk üniversitelerinin uluslararasılaşma açısından yeterince güçlü olduğunu kaydeden Şengörür, "Bizim 27 bin öğrencimiz var. 600 civarında uluslararası öğrencimiz var. Orta Asya'dan ve Batı Trakya'dan da öğrencilerimiz var. 25 farklı ülkeden öğrencimiz bulunuyor. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Hedefimiz toplam öğrenci sayısının yüzde 10'u kadar uluslararası öğrenci olması." değerlendirmesinde bulundu.

Dört gün sürecek kitap fuarını 20 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)