adscode
adscode

Türkan Şoray 34 yıllık anısını tazeledi

​Batman 2. Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen "Sultan" lakaplı oyuncu Türkan Şoray, 34 yıl önce rol aldığı "Hazal" filminin çekimlerinin yapıldığı Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü…

Türkan Şoray 34 yıllık anısını tazeledi
Kültür Sanat
Batman 2. Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen Türk sinemasının "Sultan" lakaplı oyuncusu Türkan Şoray, 34 yıl önce rol aldığı "Hazal" filminin çekimlerinin yapıldığı Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünü ziyaret etti.

Batman 2. Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen sinema sanatçısı Türkan Şoray, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Arslanlı ve vatandaşlar tarafından havaalanında karşılandı.

Burada Ümit Eriman adlı bir vatandaş, Şoray'a 34 yıl önce Gönüllü köyünde "Hazal" filminin çekimleri sırasında bir evde yemek yerken çekilmiş fotoğrafını ve kendi el yazısının yer aldığı notu gösterdi. Bu durum karşısında heyecanlanan Şoray, anılarının tazelendiğini ifade ederek, filmin çekildiği köyde çok güzel günler geçirdiğini söyledi.

 Film çekimlerinin yapıldığı dönemde Batman'da bir misafirhanede kaldığını belirten Şoray, "O dönemde Batman'da insanlarla çok kaynaşmıştım. 34 yıl aradan sonra tekrar gelmek beni heyecanlandırdı" dedi.

Batman Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy ve eşi Yasemin Aksoy eşliğinde Gönüllü köyüne gitmek üzere hareket eden Şoray, önce Hasankeyf'i ziyaret etti. Folklor ekibi tarafından karşılanan Şoray, ekibe eşlik ederek hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

"Hazal" köyüne geri döndü

Talat Bulut ile rol aldığı "Hazal" filminin çekimlerinin yapıldığı Gönüllü köyüne gelen Şoray, "Köy aynı, ruhu değişmemiş. 34 yıl sonra aynı topraklara gelmek beni duygulandırdı" ifadesini kullandı.

Yıllar önce "Hazal" filminin çekimlerinin yapıldığı evin önüne gelen Şoray, filmde karakterini canlandırdığı Hazal'ın dramını tekrar yaşadığını söyledi. Köyde bir ay kaldıklarını dile getiren Şoray, köylülerin ismini bilmediklerinden "Şoraye, Şoraye" diye kendisine seslendiklerini kaydetti.

Film çekimleri sırasında yaşadıkları sıkıntılara da değinen Şoray, şunları söyledi:

"Film çok zor şartlarda çekildi. Günlerce su bulmadık. Işık yoktu. Gönlümüzü koyduk o filme. Film çok büyük emek verilerek çekildi. O günleri, yaşadığım o dakikaları tekrar hatırladım. Çok duygulandım, çok etkilendim. Geçmişte filmler büyük emek verilerek çekilirdi. Zor koşullarda filmler çekiliyordu. Şimdi olsa buralarda 30-40 tane çekim arabası olacaktı. Ama olsun o yıllarda çalışmak da güzeldi."

Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Şoray, tekrar geleceği sözünü vererek köyden ayrıldı. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)