adscode
adscode

Türkçe Öğretmenleri Ne Bekliyor?

2014 SUBAT ATAMASI,50 BARAJI VE TURKCE BRANSI‏‏

Türkçe Öğretmenleri Ne Bekliyor?
Türkiye'den Haberler

''Merhabalar. Ben Akın Mutlu. Henüz ataması olmamış bir Türkçe öğretmeniyim. Size bu postayı, Türkçe öğretmenleri olarak mağduriyetlerimizin sona erdirilmesi yolunda destek almak için atıyorum .
 
Öncelikle öğretmen ihtiyacının ve atama bekleyen öğretmen sayısının yüz binlerle ifade edildiği, yeni eğitim ve sınav sisteminin geldiği, 80 bin ücretli öğretmenin görev yaptığı bu dönemde olası 2014 Şubat Atamasında bahsedilen 10 bin sayısının çok yetersiz olduğunu ve bu sayının 20 bin civarında olması gerektiğini belirtmek isterim.
 
Ayrıca ilk olarak 60 olarak belirlenen ve daha sonraki atamalarda 50’ye düşmüş olan KPSS barajının kaldırılması yönünde söylentiler mevcuttur. Bu barajın korunması hatta tekrar 60’a yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi durum büyük bir haksızlığa daha neden olacaktır.
 
 
TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ OLARAK
 
Okullarda ders saati en fazla olan, en çok seçmeli derse girebilecek, anadilimizin ve temel dil becerilerinin eğitim ve öğretimini yapan branşımıza geçen dönemlerde 4 bin civarında sınıf öğretmeni geçmiştir. Daha sonraki atamalarda da umduğunu bulamayan Türkçe branşında atama bekleyen 20 bin civarında öğretmen vardır. Yeni eğitim ve sınav sisteminde branşımıza olan önem ve ihtiyaç iyice artmışken derslere ücretli öğretmenler girmekte ve veliler buna tepki göstermektedir. Milli Eğitim Bakanlığının en çok ihtiyaç duyulan altı branş arasında gösterdiği Türkçe, bu altı branş arasında ataması en az yapılan iki branştan biri olmuştur. Geçtiğimiz eylül atamalarında da 4 bin üzerinde kontenjan ayrılması beklenen Türkçeye 3 bin kontenjan ayrılmıştır. Bu gibi nedenlerden dolayı olası şubat atamasında genel kontenjanın %20 ‘sinin (1250 üzerinde bir sayı) Türkçe branşına ayrılmasını talep ediyoruz.
 
Bu taleplerimizi yetkililere de bildirmemize rağmen sizlerden de destek bekliyoruz.
 
Teşekkürler.''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)