adscode
adscode

Türkçe Öğretmenleri Neden 7 Bin Atama İstiyor?

Türkçe Öğretmenleri Neden 7000 Atama İstiyor! İşte 6 maddelik atanma gerekçeleri;

Türkçe Öğretmenleri Neden 7 Bin Atama İstiyor?
Eğitim
TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ NEDEN 7000 ATAMA İSTİYOR?
 
 
1. Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel aldığı ve OECD ülkelerinin katıldığı, öğrenci başarılarının bilimsel ve uluslararası geçerlilikte ölçüldüğü sınav olan PISA raporları açıkça göstermektedir ki: " Tüm ders ve öğrenci başarılarının ilk aşaması okuduğunu anlama becerisi dolayısıyla anadili öğrenme süreci (Türkçe dersi) vasıtasıyla ve ilgili derslerdeki başarısıyla olur. Öğrencilerimizde okuduğunu anlama becerisi düzeyi gelişmiş ülkelerin öğrencilerine oranla oldukça geride kalmıştır. Sorunun çözümü Türkçe Eğitimi alanında yetişmiş öğretmenlerin bu süreçte(derslerde) yeni MEB(2006) Programına uygun etkinlikler ve dört temel dil becerisini gelişimini sağlayan bir anlayışla olacaktır.
Türkiye'deki öğretim faaliyetlerinin ve akademik sosyal başarısızlığının temelinde yeterli ve nitelikli öğretmen azlığı, etkinliklerin yeterli sürede uzman öğretmenlerce uygulanmaması vardır..."
 
2. 4+4+4 eğitim sistemine girişle birlikte Türkçe dersi, saat bazında artmış öğrencilerin 5. sınıftan itibaren anadili örenme ve temel dil becerisi ediniminin ancak Türkçe Öğretmenleri tarafından sağlanacağı zaruriyeti doğmuştur. 
 
3. Öğrencilerin yaşam boyu kazanacakları bilişsel, akademik, sosyal tüm becerilerin gelişimini sağlayacak ve tüm kritik süreçleri kapsayan(dil becerileri bağlamında) Türkçe dersleri ücretli öğretmen diye nitelendirilen gerekli akademik donanıma sahip olmayan kişilere bırakılamayacak kadar önemlidir zira bu ülkenin her gencinin dilini doğru bir şekilde öğrenebilmesi edebi hassasiyeti kazanması ancak branş öğretmeni uzmanlığıyla (Türkçe Öğretmeni) sağlanır ve bu her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Ayrıca ücretli öğretmenlik sistemi eğitimde süreklilik ve kaliteyi düşürmektedir. Sonuç olarak kadrolu daha çok Türkçe öğretmenlerine ihtiyaç vardır.
 
4. Yeni MEB 2005 öğretim programlarının tümünde yani ortaokul tüm derslerin öğretim programında Türkçe ‘ye hassasiyet başat unsurdur. "Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmak" programın temel hedefini ve felsefesini oluşturur.
 
5. Geçmiş yıllarda ne yazık ki sistem değişikliği gerekçesiyle Türkçe derslerine başka branşlardan (sınıf öğretmenleri) öğretmen geçişleri olmuş bu anlamda branşımıza geçen yaklaşık 4000 öğretmenle Türkçe öğretmenliği branşımız mağdur edilmiştir. Öğrencilerimizin dersine asıl alanı farklı olan hocalarımız girmeye devam etmektedir. Bu noktada bugün çok sayıda mezunumuz mağdur olmaktadır.
Bu bağlamda yeni programı bilen ve programın ruhunu içselleştirmiş ve uygulamaya hazır onlarca Türkçe öğretmeni atama beklemektedir.
 
6.ÖABT sınavından üç yıldır birinci olan TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİNİN hakkı olan en az 7000 bin atamayı istiyoruz.
 
2015 EYLÜL ATAMA BEKLEYEN TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)