adscode
adscode

Türkçe ve matematikte sınavın zorluk derecesi artmıştı, din yorum ağırlıklıydı

Çevre Koleji Matematik, Sosyal Bilgiler ve Türkçe bölüm başkanlarının TEOG 1. Gün sınavları değerlendirmeleri...

Türkçe ve matematikte sınavın zorluk derecesi artmıştı, din yorum ağırlıklıydı
Sınavlar

2016-2017 1.TEOG SINAVI TÜRKÇE DEĞERLENDİRMESİ

Öğrencilerimizin bugün katıldıkları TEOG Türkçe sınavı, sınav sürecinin ilk yıllarına göre zorluk ve seçicilik bakımından zorlaşan bir ivmeye sahiptir. Sorularda güçlü çeldiriciler kullanılmıştır. Yazı türleri sorusunda öğrenciler “anı” seçeneği ile “biyografi” seçeneği arasında çokça gidip gelmişlerdir. A kitapçığı 7. sorunun tüm seçeneklerini incelemedikleri takdirde ilk seçenekle doğru seçenek arasında şüphede kalabilecekleri bir soru olduğu gözlemlenmektedir. “Sözcükte Anlam” konusunda sözcüğün farklı anlamlarını detaylı olarak soran sorular vardır. Dil bilgisi sorularında ise uzun paragraflar kullanılarak öge ve fiilimsi bilgisi ölçülmüştür. Dil bilgisi soruları; oldukça net, kuralları bilen tüm öğrenciler tarafından yapılabilecek tarzdadır. Genel anlamda çeldiricileri kuvvetli, yorum ve muhakeme gücüne dayanan, kazanımlara uygun, zorlayıcı bir sınav olarak değerlendirilebilir.


 

2016-2017 1.TEOG SINAVI MATEMATİK DEĞERLENDİRMESİ

TEOG matematik sınavındaki tüm sorular milli eğitim kazanımlarına birebir uygun hazırlanmıştır. Genellikle üslü ve köklü sayılarla ilgili sorular problem şeklinde sorulmuştur. Bu durum öğrencilerin muhakeme yeteneklerini ölçmesi açısından önemlidir. Ancak bu durum soruların zorluk derecesini bir kat daha arttırmıştır. Sayı doğrusunda gösterilen köklü sayı sorusunun seçici soru olduğu söylenebilir. Sorular geçmiş yıllara göre biraz daha zorlaştırılmıştır. Bu yıl müfredata yeni eklenen ‘’ebob ekok , asal çarpan ve kat soruları ‘’ kazanımlara uygun hazırlanmıştır.

 

2016-2017 1.TEOG SINAVI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DEĞERLENDİRMESİ

  • Din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştır.

  • Önceki yıllardan farklı olarak özgün metinler kullanılmıştır.

  • Son üç yılın 1.teog sınavlarındaki en zor din kültürü ve ahlak bilgisi dersi sınavıydı.

  • Bilgiden çok yorum ağırlıklı sorular vardı. Yorumlama gücü iyi olan öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınavdı.

  • A Kitapçığında yer alan 19.soru irade-kader-tevekkül konularını ve farklı kazanımları içermektedir. Sınavın çeldiricisi en güçlü, en belirleyici sorusudur.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)