adscode
adscode

Turkcell Akademi’den dünyada bir ilk

Turkcell’in her yerden ulaşılabilen eğitim platformu Turkcell Akademi başarıyla hayata geçirdiği ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, 360 derece videoyu da kapsayan sanal gerçekliği eğitim platformuna…

Turkcell Akademi’den dünyada bir ilk
Eğitim

Çalışanları için hazırladığı kurum içi eğitimlerini artık sanal gerçeklik (virtual reality) ile veren Turkcell Akademi, bu teknolojiyi eğitim ve gelişim alanında kullanarak dünyada bir ilke imza attı.

Bilgi ve gelişim alanlarındaki uzmanlığını tüm Türkiye ile paylaşan Turkcell Akademi, bu kez de çalışanlarının eğitimi için sanal gerçeklik teknolojisini kullanmasıyla adından söz ettiriyor. Bundan böyle Turkcell çalışanları ilk işe başladıkları andan itibaren kurum içindeki eğitimlerini sanal gerçeklik teknolojisi ile alacak. Turkcell bu teknolojiyi ilk kez, yeni işe aldığı çalışanları için hazırladığı ‘’GNCYTNK Oryantasyon Programı’’nda kullandı. Turkcell böylece sanal gerçeklik teknolojisini eğitim ve gelişim amaçlı kullanarak dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

 Sanal gerçeklik teknolojisi ile gerçekleştirilen Turkcell’deki ilk eğitime Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam ve Turkcell Akademi Grup Başkanı Banu İşçi Sezen katıldı.

 Ahmet Akça, 26 bin kişi arasından seçilerek bu başarıya imza atan gençleri tebrik ederken bundan sonra ise takım olmanın ve kolektif başarının önemini vurguladı. Akça ayrıca gençlerin akıl, sağduyu ve sevgiyle hem Turkcell’i hem de toplumu çok daha iyi yerlere getireceğine inancının tam olduğunu söyledi.

 Konuşmasında teknolojinin önemini vurgulayan Kaan Terzioğlu ise 2030 yılına kadar sanal gerçeklik, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin mobil platformlarla buluşmaya başlayacağını söyledi. Turkcell’in sunduğu hizmetlerin arasında bu teknolojilerin de yer alacağını dile getiren Terzioğlu, teknoloji liderliği ve çözüm odaklılığı vizyonu ile değer yaratmak için birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

 Banu İşçi Sezen: “En yeni teknolojileri eğitimlerimizin bir parçası haline getiriyoruz”

Yepyeni ve farklı eğitim mecralarını çalışanları ile buluşturduklarını dile getiren Banu İşçi Sezen sözlerini şöyle sürdürdü: “Turkcell Akademi olarak dünyadaki en yeni teknolojileri eğitimlerimizin bir parçası haline getiriyoruz. Bunun son örneği de dünyada kullanımı oldukça artan sanal gerçeklik teknolojisi oldu. Titizlikle yaptığımız çalışmalar sonucunda Samsung ile işbirliğine giderek donanım desteği sağladık. Böylece sanal gözlüğü bir eğitim platformu haline dönüştürerek dünyada bir ilke imza attık.’’

 Sanal gerçeklik teknolojisini ilk kez geçtiğimiz günlerde yapılan ‘’GNCYTNK Oryantasyon Programı’’nda kullandıklarını belirten İşçi Sezen sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘İşe alımlarını yaptığımız 165 GNCYTNK için bu sene ‘’Turkcell’li Olmak’’ adını verdiğimiz özel bir oryantasyon programı hazırladık. Bu program ile Turkcell vizyonu, ana stratejileri ve davranış modelinin bizzat Turkcell’e değer katan liderler tarafından genç yeteneklere aktarılmasını ve teknolojinin deneyimlenerek yaşanmasını amaçladık. Programın en önemli parçasını oluşturan sanal gerçeklik eğitim filmimiz sayesinde fiziki şartlar göz önüne alındığında günlerce sürecek Turkcell müşteri deneyim noktaları ve Turkcell teknolojilerinden oluşan tanıtım turunu 360 derece çekilen 5 dakikalık video ile deneyimleme imkanı sunduk. Bu sayede aramıza yeni katılan çalışanlarımız, sanal ortamda Turkcell’in mağazasını ve çağrı merkezini ziyaret ederek müşteri deneyimi yaşarken çekim noktası ve teknoloji merkezlerini de deneyimleme fırsatı buldu. İnanıyorum ki bu ayrıcalığın farkında olan genç çalışanlarımız dünyada daha nice ilklere imza atarak, Turkcell’i başarıyla temsil edecekler’’ diye konuştu.

 Turkcell Akademi sanal gerçeklik eğitim platformunda, çalışma prensiplerinden mağazalara, ürün ve servislerden çağrı merkezine kadar birçok konuda videolu eğitim yer alıyor. Turkcell Akademi sanal gerçekliğin yanı sıra, eğitimde yenilikçi mecraları kullanmak için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)