adscode
adscode

Türkiye, Cerebral Palsy'li Çocuklar İçin 202 Bin TL Bağış Topladı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın Eylül ayından bu yana tüm dünyayla eş zamanlı olarak yürüttüğü Steptember projesi sona erdi.

 Türkiye, Cerebral Palsy'li Çocuklar  İçin 202 Bin TL Bağış Topladı
Vakıf ve Dernekler
Cerebral Palsy (CP) hakkında toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yürüten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın başlattığı Steptember projesine tüm Türkiye 2 ay boyunca destek oldu. Destekçiler Eylül ayı boyunca hem sağlıklı yaşam için adım attı hem de CP'li çocukların eğitim ve rehabilitasyonunda kullanılmak üzere bağış topladı. Ekim ayının sonuna kadar devam eden projenin sonunda 202.538 TL bağış toplandı.

Projenin Eylül ayı boyunca süren ilk etabında 453 takım günde 10 bin adım hedefine ulaşmak ve CP'li çocuklara destek olmak için toplam 250 milyon adım attı. Ayrıca ofis çalışanları başta olmak üzere toplumun her kesiminden katılımcılar takımlarıyla bağış toplama etkinlikleri düzenleyerek Steptember'a destek oldu. Steptember'a Anjelika Akbar, Pınar Altuğ, Aylin Arasıl ve Irmak Ünal gibi ünlü isimler hem takımlarıyla bağış toplayarak hem de sosyal medya hesaplarından farkındalık yaratmaya çalışarak destek verdi.

Türkiye dışında kampanyaya dâhil olan Avustralya, Amerika, Kanada, İngiltere, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Hindistan ve Singapur'daki takımlar bir ay boyunca toplam 10 Milyon TL bağış topladı. Bu bağışlar, katılımcı ülkelerdeki Cerebral Palsy'li çocuklara eğitim ve rehabilitasyon desteğinin yanı sıra destekleyici malzemelerin ulaştırılması, yeni doğanlarda Cerebral Palsy'nin önlenmesi için araştırmalar yapılması ve Cerebral Palsy'li bireylerin hayata katılımının desteklenmesi için kullanılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)