adscode
adscode

Türkiye dünyanın 'mercek üssü' oluyor

ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım "Türkiye'yi dünyada mercek üssü yapmak istiyoruz. Göktürk uydusunun da merceğini burada yapmak istiyoruz. Hedefimiz…

Türkiye dünyanın 'mercek üssü' oluyor
Türkiyeden Haberler
Sivas'ta 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstermeye başlayan ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisinde yıllık 100 bin mercek üretilecek. ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım "Türkiye'yi dünyada mercek üssü yapmak istiyoruz. Göktürk uydusunun da merceğini burada yapmak istiyoruz. Hedefimiz ve amaçlarımız büyük" dedi.

Sivas Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstermeye başlayan ve yıllık 100 bin merceğin üretileceği ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi ile Türkiye'nin dünyanın mercek üssü konumuna getirilmesi hedefleniyor.

Savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu optiklerin tasarımının, seri üretiminin ve bu optikleri kullanarak özgün ve milli silah nişangahlarının üretiminin gerçekleştirileceği Hassas Optik Üretim Tesisinde, 5 bin metrekare kapalı alanda morötesi, görünür ve yakın kızılötesi bantlar için hassas optik elemanları üretimi yapılıyor.

Yıllık 100 bin merceğin üretileceği tesisin, yüksek teknolojinin ve savunma sanayisinin yurt sathına yayılmasına öncülük etmesi bekleniyor. Üniversite sanayi iş birliğini artırmanın hedeflendiği tesis, Ar-Ge faaliyetlerini ise Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent yerleşkesindeki 500 metrekarelik Ar-Ge binasında yürütüyor.

Tesiste, ASELSAN Akyurt tesislerinde iki yıla yakın süre eğitim gören kişiler istihdam ediliyor.

ASELSAN ve Sivas Optik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklığı ile kurulan ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta açılan ve üretime başlayan tesisle savunma sanayisi için Sivas'ta da önemli işler yapmak istediklerini aktardı.

Hedeflerinin, Sivas'ı mercek üssü yapmak olduğunu dile getiren Yıldırım, "Dolaylı ihracat olarak ilk ürettiklerimizi Ürdün'e gönderdik, şimdi de Filipinler'e göndermek için üretim yapıyoruz. Hem Türkiye'nin dışarıdan karşıladığı ihtiyacını gidermek hem de dışarıya ihracat yapmak üzere çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Milli piyade tüfeği dürbünlerinin deneme üretiminin başarıyla gerçekleştirildiğini aktaran Yıldırım, "Milli piyade tüfeği dürbünlerinin tüm aparatlarını üretme kabiliyetine sahibiz. Türkiye'de tek yerli firma olarak dürbünleri Sivas'ta üretmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, milli sanayinin gelişmesinde Sivas'ın da önemli görev üstlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milli piyade tüfeklerinin dürbünlerini, aparatlarını hepsini Sivas'ta yapmak istiyoruz. Yani burada kümelenmek istiyoruz. Şu anda milli piyade tüfeğimizin dürbünlerini üreteceğiz. Hedefimiz büyük. Türkiye'yi dünyada mercek üssü yapmak istiyoruz. Göktürk uydusunun da merceğini burada yapmak istiyoruz. Hedefimiz ve amaçlarımız büyük. Sivas'ta bu potansiyel ve altyapı var. Hem milli ordumuzun ihtiyacını karşılamak hem diğer alanlardaki mercek ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Kızıl ötesi, gece görüşü ihtiyaçlarını karşılayıp, aynı zamanda ihracat yapma yönünde çalışmalarımız var."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)