adscode
adscode

Türkiye eğitim kalitesinde 91. sırada

AKP hükümeti döneminde yap-boza dönen eğitim sistemi DEF raporlarına yansıdı.

Türkiye eğitim kalitesinde 91. sırada
Eğitim
Dünya Ekonomik Forumu 2014 Global Bilgi ve Teknoloji raporunu yayınladı.  Raporda Türkiye'nin internet kullanımı ve teknoloji açısından durumu hakkında fikir verebilecek önemli bilgiler mevcut.

EĞİTİM KALİTESİNDE 91. SIRADAYIZ
Türkiye son teknoloji araçlarına ulaşımda 44. sırada yer alırken, eğitim sistemi kalitesiyle 91. sırada yer alıyor. Türkiye hükümeti, kanun yapma etkinliği 19. sırada çıkarken; yargı bağımsızlığı ile 85. sırada yer alıyor. Türkiye ayrıca vergi oranları sıralamasında 82.; yerel rekabetin yoğunluğu açısından ise 15. sırada yer alıyor. Hükümetlerin teknoloji satın alımı konusunda Türkiye diğer ülkeleri geride bırakarak 23 sırada, internet kullanan bireylerin sayısında ise 73. sırada yer alıyor.

TÜRKİYE OKURYAZARLIK ORANINDA 67. SIRADA
Türkiye, mobil kapsama alanı konusunda ise 27 ülke ile birinciliği paylaşıyor, internet güvenliği açısından ise 48. sırada. Matematik ve Fen bilimleri açısından olumsuz bir karne sergileyen Türkiye 101. sıraya yerleşmiş durumda. Okur-yazarlık oranında ise 67. sırada yer alıyor.  
Türkiye sosyal medya kullanımında ise 148 ülke arasında 61. Sırada yer alıyor. Okullarda internet erişimi konusunda 63 sırada bulunan Türkiye, e devlet servisleri konusundaysa 73. sırada. Genel olarak rapora bakıldığında ise teknoloji konusunda en başarılı ülkelerin, Singapur, Finlandiya, Yeni Zelanda ve Japonya olduğu görülüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)