adscode
adscode

Türkiye en uzun süre uzaktan eğitim yapan ülkeler arasında!

TEDMEM’in raporuna göre 210 ülkeden 108’inde okullar tamamen açık, 73’ünde kısmen açık; 3 ülkede ara tatilde, 26 ülkede ise kapalı. Türkiye, en uzun süre uzaktan eğitim yapan ülkeler arasında bulunuyor.

Türkiye en uzun süre uzaktan eğitim yapan ülkeler arasında!
Eğitim
Güncelleme : 17-Mar-21 16:41

Türkiye’de son günlerde vaka sayılarındaki artış, “Okullarda yeni bir karar alınır mı?” sorusunu akıllara getirdi. Aslında pek çok ülke, pandemide okulların açık kalması konusunda sık karar değiştirdi ancak Türkiye, salgın nedeniyle en uzun süre kapalı kalan ya da uzaktan eğitim yapan ülkeler arasında.

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM, “Covid-19 ve Dünyada Okulların Durumu” başlıklı bir rapor hazırladı. 8 Mart’ta yayınlanan rapordan ülkelerin okullarla ilgili aldığı kararlar konusunda dikkat çeken veriler şöyle: 8 Mart 2021 itibariyle 210 ülkeden 108’inde okullar tamamen açık. Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, İspanya, İsviçre, İzlanda, Japonya ve Romanya bu ülkelerden bazıları. Aralarında Azerbaycan, ABD, Birleşik Krallık, Danimarka, Estonya, Hollanda, İsveç, İsrail, Kanada, Tayland, Mısır, Yunanistan gibi ülkelerin yer aldığı 73’ünde ise kısmen açık. Okulların tamamen kapalı olduğu 26 ülke arasında ise Almanya, Irak, İrlanda, Portekiz, Suudi Arabistan ve Venezuela bulunuyor.


Hiç ara vermedi

Almanya: 10 Ağustos 2020’de yeni eğitim dönemi başladı. 16 Aralık’ta getirilen yeni kısıtlamalarda okullar da kapatıldı. Kısıtlamalar 7 Mart’a kadar uzatıldı. Mart ayı başında okullar ülke çapında kapalıyken, ilkokullar ve kreşlerin açılıp açılmaması eyalet meclislerinin kararına bırakıldı. Kısıtlamalar 28 Mart’ta yeniden gözden geçirilecek.

Fransa: 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1 Eylül 2020’de başladı. Ülkede 1 Aralık’a kadar ulusal tecrit ilan edildi. Gerekli olmayan iş yerleri kapatıldı ancak okullar ve kreşlerde yüz yüze eğitime devam edildi. Okullar 19 Aralık 2020 3 Ocak 2021 tarihlerinde ara tatile girdikten sonra 4 Ocak 2021’de yüz yüze eğitime başladı.

İsveç: Yüz yüze eğitime ara vermeyen İsviçre, 10 Ağustos - 6 Aralık 2020 arası okullarda kesintisiz yüz yüze eğitim verdi. 7 Aralık 17 Aralık tarihlerinde kısmen açık olarak eğitime devam eden ülkede, 25 Ocak’ta kreşler, ilkokul ve ortaokullarda yüz yüze eğitim yapılırken liselerde de uzaktan ve yüz yüze olmak üzere hibrit eğitime geçildi. Okulların açılma kararı yerel yönetimlere ve okul yönetimlerine bırakıldı.


İngiltere: 1 Eylül 2020’de eğitim yılı başladı. Çocuğunu geçerli bir sebebi olmaksızın okula göndermeyen ailelere para cezası uygulandı. 21 Aralık 2020’de ara tatil başladı, 5 Ocak 2021’de yüz yüze eğitime devam edilmesi planlarken yeni kısıtlamalar sebebiyle okulların açılması şubat ortasına kadar erteledi. 8 Mart’ta okullar açıldı.

İtalya: Eğitim öğretim yılı 14 Eylül 2020’de başladı. 1 Kasım’a kadar açık olan okullar, 2 Kasım 23 Aralık arası kısmen açık olarak eğitime devam etti. Ara tatilden sonra 7 Ocak 2021’e kadar kısmen açık olarak eğitime devam kararı alındı. Birçok bölgede yöneticiler, okulları ocak sonuna kadar kapatma kararı aldı. Vaka sayıları artan ülkede okullar kapatıldı.

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)