adscode
adscode

Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs’ı kutlamayacak

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Mayıs’ı “Şehitlerimize saygımız, milletimizin yaşadığı büyük üzüntü sebebiyle kutlamayacağız” dedi.

Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs’ı kutlamayacak
Sendikalar
Türkiye’nin 450 üyesi ile en ikinci büyük konfederasyonu olan Türkiye Kamu-Sen bu yıl 1 Mayıs’ı kutlamama kararı aldı. Kararı Türkiye Kamu Sen  Genel Başkanı İsmail Koncuk duyurdu. Koncuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Şehitlerimize saygımız, milletimizin yaşadığı büyük üzüntü sebebiyle 1 Mayıs’ta bu yıl kutlama yapmayacağız. Ancak çalışma hayatında yaşanan her problemi her şart altında dile getirmeye devam edeceğiz. Millet tasada, kıvançta bir olan insan topluluğudur.Türkiye Kamu Sen Aziz Milletimizin sevincine de, üzüntüsüne de ortaktır” dedi.


'BU ORTAMADA BAYRAM KUTLAMAK OLMAZ'

Karara ilişkin milliyet.com.tr’ye konuşan Koncuk, son dönemde yaşanan terör olayları ve gelen şehit haberlerinin yürekleri yaktığını söyledi. Koncuk şunları dile getirdi: “Şehitlerimiz bizim yüreğimizi kanatıyor, bir bölgemizde adeta savaş var, ocaklara ateş düşüyor. Babalar, kardeşler, eşler perişan. Böyle bir ortamda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı, bayram havasında kutlama imkanı kalmadı. Bu bize keyif vermez. Bu kararı yönetim kurulu üyelerimizle ittifakla aldık. Böyle bir ortamda şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissetmemiz gerektiğini arkadaşlarımız ifade ettiler ama umuyoruz önümüzdeki yıl Türkiye normal şartlara dönerse, daha büyük heyecanla 1 Mayıs’ı alanlarda kutlarız. Şu anda bayram tadında bir kutlamanın bize yakışır bir tavır olmayacağını düşünüyoruz.”

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)