adscode
adscode

Türkiye Stajları programı başladı

YTB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Stajları programı kapsamında yurt dışında yaşayan genç Türk vatandaşları, Türkiye’nin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapacak.

Türkiye Stajları programı başladı
Eğitim
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Stajları programı kapsamında yurt dışında yaşayan genç Türk vatandaşları, Türkiye’nin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapacak.

Türkiye Stajları programının ilk dönemi başladı.

YTB tarafından yapılan açıklamada, iki dönem halinde gerçekleştirilecek Türkiye Stajları'nın ilk döneminde 12 ülkeden 60 gencin staj göreceği belirtildi.

Programın ikinci döneminin 31 Temmuz-25 Ağustos arasında yapılacağına işaret edilen açıklamada, ikinci dönemde de 120 öğrencinin Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapacakları kaydedildi.

YTB Başkanı Mehmet Köse, Türkiye Stajları programının açılış toplantısında gençlere hitap ederek staj dönemine ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Gençlerin bulundukları ülkelerde aktif bireyler olmaları ve kariyer planlamaları için Türkiye Stajları programının öneminden bahseden Köse, şöyle konuştu:

“Türkiye’yi yakından tanımanız ve mesleki anlamda Türkiye’de tecrübe edinmeniz çok önemli. Bunun ötesinde ise Türkiye ile var olan aidiyetin muhafaza edilmesini ve ülkenizi kendi gözlerinizle tanımanızı çok önemsiyoruz. Bu bağlamda kamu kurumlarımızdaki arkadaşlarla kuracağınız ilişki, o kurumların yapmış olduğu çalışmaları analiz etme ve bunun üzerinden kendi tecrübenizi oluşturmanız sizler için avantaj olacaktır. Sizler burada aynı zamanda yaşadığınız ülkelerdeki tecrübelerinizi birbirinize aktaracak, program sonrasında da iletişim içinde olacaksınız. Bu yüzden bu çalışmaları ve birliktelikleri fazlasıyla önemsiyoruz. Hepinize staj döneminin hayırlı olmasını diliyorum.”

Program çerçevesinde gençler, Adalet Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, AFAD, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kızılay, KOSGEB, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Rekabet Kurumu, TRT, Türkiye Barolar Birliği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ulusal Ajans, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve YTB'de staj yapacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)