adscode
adscode

Türkiye'de 15 yaşın üstündeki çocukların yüzde 25'i öğretmen olmak istiyor

Bakan Yılmaz, Yenimahalle ilçesi Batıkent semtindeki Birikim Okullarının resmi açılış törenine katıldı.

Türkiye'de 15 yaşın üstündeki çocukların yüzde 25'i öğretmen olmak istiyor
Eğitim
Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, açılış töreninde yaptığı konuşmada öğretmen ücretleriyle ilgili eleştirilerine yönelik olarak "2002'de yeni başlayan bir öğretmen, haftada 15 saat ek ders veren bir öğretmenin, ek dersiyle birlikte almış olduğu ücret 635 liraydı. 380 doların altında 278 dolar gibi bir şey yapıyordu. Şimdi aynı öğretmen 3 bin 618 lira alıyor. Dolar bazında 900 doların üzerinde." ifadelerini kullandı.

OECD ülkeleri arasında Türkiye'de 15 yaşın üstündeki çocukların yüzde 25'inin öğretmen olmak istediğini ve Türkiye'nin bu oranla birinci sırada olduğunu söyleyen Yılmaz, Türkiye'de öğretmenliğin itibarlı bir meslek olduğunu kaydetti. Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2016'da Türkiye'de milli gelirin yüzde 6,2'sinin eğitime ayrıldığını, OECD ülkelerinin ortalamasının ise yüzde 5,2 olduğunu belirtti.

Yılmaz, kaliteli eğitim ve fırsat eşitliğinin, değişmez hedefleri olduğunu belirterek, bunu sağlamak için de dersliklerdeki öğrenci sayısını, öğretmenlerin tek tek öğrencileriyle ilgilenebileceği seviyeye getirdiklerini vurguladı.

Yılmaz, bugüne kadar, 584 binin üzerinde öğretmen atadıklarını belirterek, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 28'den 17'ye indirdiklerini söyledi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)