adscode
adscode

Türkiye’de işsizlik, geçim sıkıntısı ve borç-alacak meseleleri kaynaklı ne kadar adli vaka yaşanıyor?

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, Türkiye’de işsizlik, geçim sıkıntısı ve borç-alacak meseleleri kaynaklı yaşanan adli vakaları meclise taşıdı.

Türkiye’de işsizlik, geçim sıkıntısı ve borç-alacak meseleleri kaynaklı ne kadar adli vaka yaşanıyor?
Türkiyeden Haberler

Türkiye’de işsizlik, geçim sıkıntısı ve borç-alacak meseleleri kaynaklı intihar, kendini yakma ve cinayet meseleleri ile beraber kavga ve silahlı çatışma hadiselerinde artış görülmektedir. Toplumun önemli bir bölümünde ruh ve sinir sağlığı bozuklukları görülmekte, sözü geçen adli vakaların yükselişi endişe yaratmaktadır. Konuya ilişkin verdiği CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, soru önergesi verdi.



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 13.02.2018

 

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Türkiye’de işsizlik, geçim sıkıntısı ve borç-alacak meseleleri kaynaklı intihar, kendini yakma ve cinayet meseleleri ile beraber kavga ve silahlı çatışma hadiselerinde artış görülmektedir. Toplumun önemli bir bölümünde ruh ve sinir sağlığı bozuklukları görülmekte, sözü geçen adli vakaların yükselişi endişe yaratmaktadır.

Bu bilgiler ışığında:

  1. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında işsizlik, geçim sıkıntısı ve borç – alacak meseleleri sebebiyle kaç adli vaka meydana gelmiştir? Bu adli vakalarda yaralanan, engelli kalan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

  2. İşsizlik, geçim sıkıntısı ve borç – alacak meselelerinden dolayı işlenen suçlar sebebiyle 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında kaç kişi hüküm giymiştir? Bu kişilerin aldıkları cezaları açıklar mısınız?

  3. Sözü geçen sebeplerle 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında kaç vatandaşımız psikolojik destek almıştır? Bu vatandaşlarımızdan kaç tanesi psikiyatrik ilaç kullanmış veya halen kullanmaktadır?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)