adscode
adscode

Türkiye’de trafiğe çıkan araç sayısı 20 milyonu geçti! Trafik kazaları ise...

Türkiye’de trafiğe çıkan araç sayısı bu yıl 20 milyonu geçerken, yılbaşından bu yana ülkemizde 90 binden fazla trafik kazası meydana geldiği belirlendi.

Türkiye’de trafiğe çıkan araç sayısı 20 milyonu geçti! Trafik kazaları ise...
Türkiyeden Haberler
Türkiye’de trafiğe çıkan araç sayısı bu yıl 20 milyonu geçerken, yılbaşından bu yana ülkemizde 90 binden fazla trafik kazası meydana geldiği belirlendi. Bu kazaların 500’den fazlası ölümlü, 35 bine yakını ise yaralanmalı kaza olarak kayıtlarda yer alırken, söz konusu kazalarda 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saptandı. Meydana gelen trafik kazalarında 50 binden fazla vatandaşımızın da yaralandığı tespit edildi. Trafik kazalarının illere dağılımında ise kalabalık nüfusa ve araç sayısına sahip olan illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir başı çekerken, ölüm ve yaralanmalı kaza sayısında bu illeri sırasıyla Antalya, Konya, Mersin, Bursa ve Adana’nın takip ettiği belirlendi. 

Medya Takip Ajansı Interpress’in, “Trafik Haftası” nedeniyle üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, trafik ile ilgili yazılı basına yılbaşından bu yana 60 bine yakın haberin yansıdığı belirlendi. Bu haberler içerisinde trafik kazaları hakkında Ocak ayından bu yana yazılı basında 20 binden fazla haber çıkarken, her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan “Trafik Haftası” ile alakalı ise yazılı basında 1000’de fazla haber yayınlandığı tespit edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)