adscode
adscode

Türkiye’deki nitelikli meslek sahipleri için Alman iş piyasasına kolay erişim

Hamburg merkezli girişim şirketi Employland, Almanca ve İngilizce olarak hazırlanan www.employland.de internet platformuyla Alman iş piyasasındaki nitelikli iş gücü açığı için yeni yollar açıyor.

Türkiye’deki nitelikli meslek sahipleri için Alman iş piyasasına kolay erişim
Türkiyeden Haberler
İkamet ve çalışma izinlerinin yanı sıra, başvuru sahiplerinin mezun oldukları bölümlere ilişkin niteliklerin Alman makamlarınca tanınması işlemlerini de üstlenen Employland, işe yerleştirme ve hukuk hizmetlerini ilk kez bir araya getirerek emek göçü sürecinde başvuru sahiplerinin işini önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Yeni çevrimiçi portalın kurucusu ve genel müdürü Hans-Christian Bartholatus: "Employland ile lisans ya da lisansüstü mezunu olan, veya olmayan nitelikli meslek sahipleri için Almanya’da sektörel açığı olan branşlarda Alman iş piyasasının kapılarını açıyoruz. Daha şimdiden, yakın gelecekte büyük ölçüde artacak bir nitelikli iş gücü eksikliği söz konusu. Bununla birlikte, ülkeye giriş ve ikamet yasaları nedeniyle oluşan bürokratik giderler, Alman şirketlerinin yanı sıra, dünyanın dört bir yanından gelen nitelikli meslek sahipleri için büyük engel teşkil ediyor. Çalışmaya hazır hizmetimiz işte burada devreye giriyor. Nitelikli avukatlarımız, Almanya'da işe başlayana kadarki sürecin tamamını destekliyor.” dedi.

Almanya'nın yüksek ekonomik gücünü güvenceye alması için iyi eğitimli ve nitelikli uluslararası iş gücüne ihtiyacı var. İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü (IAB)1 demografik gelişime dayanarak, çalışan nüfus potansiyelinin uzun vadede korunması için yıllık net 400.000 kişilik bir göç rakamının gerekli olduğunu belirtiyor. Federal Hükümet, büyük ölçekli bir uzman iş gücü atağıyla 2012 yılından beri nitelikli iş gücü göçünü destekliyor. Bunun yasal çerçevesi de son yıllarda önemli ölçüde iyileştirildi. Eksik olan sadece Alman iş piyasasındaki tüm adımları birleştiren ve destekleyen bir platformdu; bu da artık Employland sayesinde mevcut.

Nitelikli meslek sahipleri için ücretsiz hizmet
Nitelikli meslek sahipleri web sitesinde ayrıntılı çevrimiçi profillerini oluşturur ve kendilerini Almanya'daki işverenlere tanıtırlar. İşverenler platformda kendileri için personel ararken en şanslıları Almanca bilgisine sahip olan adaylardır. Tüm profil bilgileri Almanya'daki sunucularda kaydedilir. Bu hizmet nitelikli meslek sahipleri için ücretsizdir. Employland işe yerleştirme sürecinin sonunda işverenden komisyon alır. Alınan komisyon, ikamet izni ve niteliklerin tanınması için gereken masrafları da içerir.

Employland bloğu 
"Bloğumuzda Almanya'da yaşamanın ve çalışmanın neden önemli olduğunu anlatıyor ve nitelikli meslek sahiplerinin başvuru yapmalarını teşvik ediyoruz.” diyor Hans-Christian Bartholatus. Nitelikli meslek sahipleri blog.employland.deadresinde ayrıca Almanya'da çalışma hayatına başlamaya ilişkin yapılması gerekenler, hukuki bilgiler ve ipuçları da bulabilirler.

Yüksek profilli kurucu ve yönetici ekip
Ekip, dijital platform geliştirmedeki uzmanlığını, internetin önde gelen otomobil pazarlarından biri olan ve 2004 yılında ABD'li eBay şirketine satılan mobile.de ile kanıtlamıştı. Employland uluslararası ekibi, üçüncü ülkelerden gelen iş piyasasına yönelik göç ve göçmenlik yasası konularında kapsamlı bilgiye sahip bir ekiptir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)