adscode
adscode

Türkiye'nin İlk Maden Müzesi

Türkiye'nin İlk Maden Müzesi Dr. Bilal Semih Maden ve Değerli Taşlar Müzesi Hazır

Türkiye'nin İlk Maden Müzesi
Türkiye'den Haberler
Türkiye'nin ilk, dünyanın dördüncü kapsamlı maden ve mineraller, değerli taşlar müzesi Ankara'da açılmaya hazır. Tüm altyapının yaklaşık üç yılda hazırlandığını belirten müze yetkilileri, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen maden ve değerli taş numunelerini titizlikle muhafaza ettiklerini ve sergilenmeye hazır olduğunu belirttiler.

PressGrup Halkla İlişkiler Müdürü ve Dr. Bilal Semih Maden ve Değerli Taşlar Müzesi Uluslararası Sözcüsü Bengü Aytem, Atatürk'ün talimatı ile çizilen Türkiye maden haritalarının ve MTA tarafından derlenen verilerin bir bir işlendiği maden müzesinde, uluslararası birçok maden ve mineral yanında, halkımızın merak ettiği ve ziyaretlerinde detaylı olarak inceleyecekleri birçok ürünün müzede yer aldığını belirtti. Her bir madenin özellikle detay açıklamalarının ve kullanım alanları dahil, jeolojik ve kimyasal incelemelerinin de müze de doküman olarak sağlandığını belirten Aytem, Türkiye'nin gururu olan müzenin doğal bir maden parkı, maden mühendisliğine, hatta jeoloji bilimine bir özet ortam olduğunu belirtti.

Milyarlarla ölçülemeyecek değerdeki madenlerimizin dünya madenciliğine tanıtılması ve dünyadaki her bir madenin Türkiye ile karşılaştırılarak ekonomik sınıflandırma ve derecelendirme yapılması imkanlarının zeminini hazırlayacak müzenin, bir maden borsasının temelini neden atmayacağını soran Müze Yönetim Kurulu Sözcüsü Murat Yücel de, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin bu konulara eğilmesinde ve böyle bir müze oluşturulmasında çok geç kalındığını belirtti.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)