adscode
adscode

Türkler evlat edinmeye hala soğuk bakıyor

Türk halkı, evlat edinmeye pek sıcak bakmıyor. TÜİK'in aile yapısı araştırmasının sonuçlarına göre evlat edinmek isteyenlerin oranı sadece yüzde 13

Türkler evlat edinmeye hala soğuk bakıyor
Türkiyeden Haberler
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) '2016 yılı Aile Yapısı Araştırma' sonuçlarını yayınladı. Araştırmada katılımcılara evlat edinme, koruyucu aile ve çocuklarının cinsiyetiyle ilgili çeşitli sorular yöneltildi. Sonuçlara göre, 15 ve üzeri yaştaki bireylerin sadece yüzde 13,2'si evlat edinmeyi istediğini belirtti. Bu rakam Türkiye'de hala evlatlık edinme yaklaşımına soğuk bakıldığını gösterirken, bu oran erkeklerde yüzde 12,5 kadınlarda yüzde 13,8 olarak belirlendi.

Evlat edinme kadar olmasa da Türkiye'de koruyucu aile yaklaşımına da belirli bir mesafe var. Katılımcıların yüzde 30,4'ü koruyucu aile olmayı istediğini söylerken, yüzde 53,5'i istemediğini ifade etti. Araştırmada dikkat çeken bir ayrıntı ise Türkiye'de bireylerin yüzde 16'sı koruyucu aile olmayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değil. Evlat edinmeye sıcak bakan kadınlar, koruyucu aile olma konusunda da daha önde. Kadınların yüzde 32, 6'sı koruyucu aile olmayı isterken erkeklerde bu oran yüzde 28,2.

Araştırmada dikkat çeken başka bir detay ise katılımcıların yüzde 65.5'i doğcacak bebeğinin cinsiyetinin önemli olmadığı söyledi. Hatta bireylerin yüzde 17,6'sı kız çocuk, yüzde 16,9'u erkek çocuk sahibi olmayı istediğini beyan etti.

Kaynak: Karar Gazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)