adscode
adscode

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı 7 Kasım’da başlıyor

Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen TÜYAP Kitap Fuarı, bu sene kapılarını edebiyatseverlere 7 Kasım’da açacak.

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı 7 Kasım’da başlıyor
Etkinlikler
34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın basın toplantısında açılış konuşmasını fuarın genel koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu yaptı. Kavukçuoğlu onur konuğu olan Romanya’nın tema’sının ‘Sözcüklerle’ başlığını taşıdığını ve ilk 4 gün boyunca uluslararası salonun açık olacağını belirtti.

Fuarda bu yıl önemli konukların olacağını söyleyen Kavukçuoğlu, “New York Times’ın en çok satanlar listesinde birkaç kez yer almış, bizlerin de Mart Menekşeleri romanıyla tanıdığımız yazar Sarah Jio bunlardan sadece biri” dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, İstanbul Kitap Fuarı’nın 500 bin izleyiciye ulaşmasının artık normal karşılanması gerektiğini, fuarın Avrupa’da ziyaretçi sayısı bakımından birinci sırada yer aldığını söyledi.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 7-15 Kasım’da Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverleri buluşturacak. Fuar, yurt içi ve yurt dışından değerli yazarları konuk etmeye hazırlanıyor.

Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla karikatürist Tan Oral bu senenin “Onur Çizeri” olarak seçildi.

Fuarın Onur Konuğu ise Romanya. İlk 4 gün (7-10 Kasım) açık olacak uluslarası Salon kapsamsında ülke standında Romanya edebiyatı ve kültürütanıtılacak. Romanya’nın önde gelen yazarları okurlarıyla bir araya gelecek. Bu yazarlar arasında Matei Visniec, Dumitru Tepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Muşat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican gibi isimler yer alıyor.

Geçen yıl ilk kez yapılan “Mutfak: Yemek ve Kitap Buluşmaları” bu yıl da ziyaretçilerin karşısında olacak. Fuarın 4 günü boyunca (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon kapsamında gerçekleşecek buluşmalarda yemek yazarlarının interaktif yemek sunumları yapacakları söyleşiler yer alacak.

Fuarın bir diğer odak noktası ise Aziz Nesin ile ilgili. 100. yaşı kutlanın Aziz Nesin’i anmak için Nesin Vakfı ve Nesin Yayınları işbirliği ile yapılan programda Aziz Nesin’in edebi kişiliği, yaşamı ve eserleri üzerine söyleşiler, paneller düzenlenecek. Aziz Nesin’in edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıklarıyla daha yakından tanıtmak amacıyla, Nesin Vakfı tarafından Işın Önol küratörlüğünde hazırlanan “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015″ sergisi de fuar boyunca  gezilebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)