adscode
adscode

Twitter 10.yılını kutluyor

Paris saldırıları, Mars keşifleri gibi son on yılın en önemli olaylarına tanık olan sosyal paylaşım ağı Twitter, 10.yılını,15 milyon kullanıcısıyla #LoveTwitter etiketiyle kutluyor.

Twitter 10.yılını kutluyor
Sosyal Medya

2006 yılında Amerikalı girişimciler tarafından kurulan Twitter, son on yılda, Boston maratonu, Paris saldırıları, İngiltere Prensi William ve Düşes Kate Middleton’ın düğünü gibi tarihe geçen özel günlere tanıklık etti. 

İlk önce "Twttr" adıyla ve farklı bir logoyla paylaşıma açılan site zamanla günlük hayatımızın ve iletişimin bir parçası haline geldi. 2016 itibariyle sosyal paylaşım ağında, günde 500 milyon tweet atılıyor, paylaşımlar 250 milyar “beğeni” alıyor.

"On harika yıl için teşekkür ederiz" 

Twitter #LoveTwitter hashtagi altında kullanıcılarıyla 10. yılını paylaşıyor. 

Kurucu ortaklardan Jack Dorsey, 10. yılında Twitter’ın “Dünyanın en önemli olayları sırasında kullanıcılarımız tarafından paylaşılan içeriklerin derinliği ve genişliği ile canlı bir fikir şölenine dönüştüğünü” söylüyor.

Dorsey, ilk tweetini 2006’da, sitenin adı henüz "Twttr"ken atmış. Sitenin en önemli özelliği olan hashtag kullanmak  ise ilk olarak 2007’de Chris Messina isimli kullanıcı tarafından önerilmiş.

Twitter'ın en'leri

Son rekor Leonardo DiCaprio'nun,  En İyi Oyuncu Oscar’ı almasıyla kırıldı, bu olaya ilişkin dakikada 440,000 tweet atıldı. 3 buçuk milyon retweet alarak en çok paylaşılan fotoğraf Ellen Degeneres’ın Oscar selfiesi oldu. Barack Obama gibi politik figürlerin de iyi bir kullanıcısı olduğu sitenin en popüler hesabı Amerikalı pop şarkıcısı Katy Perry'e ait.


CNNTürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)