adscode
adscode

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA TEPKİLER DİNMİYOR!

AES Genel Başkanı ÖĞRETİCİ Van’ın Çaldıran ilçesinde görev yapacak olan ücretli öğretmenlerin listesini paylaşarak öğretmenlik mezunu olmayanların ücretli öğretmen olarak görevlendirmesini eleştirdi ve sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA TEPKİLER DİNMİYOR!
Sendikalar
Güncelleme : 25-Sep-18 15:41

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Van’ın Çaldıran ilçesinde görev yapacak olan ücretli öğretmenlerin listesini paylaşarak öğretmenlik mezunu olmayanların ücretli öğretmen olarak görevlendirmesini eleştirdi ve sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ yaptığı açıklamada öğretmen açığından bahsederek bu açığın ücretli öğretmenler ile değil kadrolu öğretmenlerce giderilmesi gerektiğini ifade etti. İşte açıklamalar:

‘İşletme mezunundan fen ve teknoloji öğretmeni, veterinerden sınıf öğretmeni, maliye mezunundan beden eğitimi öğretmeni, iktisat mezunundan okul öncesi öğretmeni, sağlık yönetimi mezunundan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni OLMAZ... 117 bin öğretmen açığı, atama bekleyen 400 binin üzerinde öğretmen varken ücretli öğretmenlik uygulaması devam etmemelidir... Öğretmen ihtiyacı yeni atamalar yapılarak KADROLU öğretmenler ile karşılanmalıdır...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)