adscode
adscode

Uğur Okulları ile 20 Soru 20 Kare

Eğitim Ajansı sordu, Uğur Okulları yanıtladı. İşte 20 Soru 20 Kare ile Uğur Okulları...

Uğur Okulları ile 20 Soru 20 Kare
Röportaj

  1. Uğur Okulları eğitim hayatına nasıl bir misyonla, nasıl adım atmıştır?

Uğur markasının hikayesi 1968 yılına kadar uzanıyor. 26 Kasım 1968′ de Laleli’ de ilk dersini veren Uğur Dershaneleri bugün, dönüştüğü Uğur Okulları ile Türkiye’nin her noktasında, konusunda uzman öğretmenleriyle en donanımlı eğitim olanaklarını sunuyor. Uğur Okulları, okul öncesinden lise son sınıfa kadar farklı kademelerde eğitim veren kampüs okulları ile bugün Türkiye 109 okulda, akademik ve bilimsel eğitim veren Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri.

 

 


2. Uğur Okulları'nın eğitim felsefesi nedir?

Öğrencilerin, 21’inci yüzyıl becerileriyle donanmaları üzerine eğitim stratejileri kurgulanıyor. Öncelik öğrencilere 5 dil ve 2 beceriyi kazandırmak. Birincisi anadil, yani Türkçe. İkincisi bilim dili olan Matematik. Üçüncüsü global dünyada iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizce. Dördüncü dil, teknolojinin dili olan kodlama ve yazılım dilidir. Beşinci dil ise davranış dili. Yani “öncelikle iyi insan olmak”.  Bu 5 dilin yanında ise kazanmaları gereken 2 beceri sanat ve spor da aşılanıyor. 

 

 

  1. Uğur Okulları'nın eğitim sistemi nasıldır?

Okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim kademelerinde eğitim veren Uğur Okulları’nda, öğrenciler yaş grubu özelliklerine uygun olan “ASDF Eğitim Modeli’’ ile her alanda desteklenir. ASDF, öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimini destekleyen Uğur Okullarına özgü bir eğitim modelidir. 

 

 

 

 

  1. Eğitim verdiğiniz kademelerde hangi eğitim modellerini uyguluyorsunuz?

Uğur Okullarında; Fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan STEM öğretim modeli uygulanır. Okul öncesi ve ilkokul kademesinde erkenSTEM, ortaokul ve lisede STEM olarak derslerde öğrenciler, disiplinler arası kazanımları, bu kazanımların birbirleriyle nasıl bütünleştirileceğini ve bu sayede çok boyutlu düşünmeyi öğrenir.  Öğrenciler ayrıca ilkokulda aldıkları Uğur Okulları Bilgi ve İletişim Teknolojileri (U-BİT) derslerinde teknoloji dünyası ile tanışır. U-BİT dersi müfredatı, bütünleşik eğitim modeline uygun ve modüler olarak tasarlanmıştır. Sosyal gelişimi desteklemek, farkındalık yaratmak, sorgulama ve tartışma kültürünü oluşturmak amacıyla ise “Çocuklukta Felsefe (P4C)” eğitimi verilir. 

 

 

 

  1. Sizi diğer okullardan farklı kılanlar nelerdir?

Sürdürülebilir başarı için öğrencilere doğru bir rehber olmak ön plandadır. Öğrencilerin akademik beklentileri ve hayallerini önemsenir. “Güçlü Öğretmen, Güçlü Gelecek” sloganından yola çıkarak bireysel ve mesleki gelişimini önemseyen öğretmenler öğrencilere ışık olur. “Geleceğin Meslekleri “ ve  “Mesleklerin Geleceği” her gün değişiyor. Değişen dünya düzeninde öğrenci profilini tanımanın ve ihtiyaçlarının farkında olmanın önemine dikkat çekiyoruz. 

 

 

  1. Okulunuzun sosyal ve fiziksel olanaklarınızdan bahseder misiniz?

Öğrenme ortamımızda, öğrencilerimizin birbirinden farklı gelişen bireyler oldukları ilkesinden yola çıkılarak kendilerini keşfedebilecekleri, beceri ve yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, güvenli bir çevre oluşturuyoruz ve tüm alanlarımızı bu yönde kurguluyoruz.

Okullarımızda bulunan erkenSTEM ve STEM Laboratuvarları, Fen, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Müzik laboratuvarları, açık ve kapalı spor salonları, PDR görüşme odaları, konferans salonu, drama sınıfı, satranç sınıfı, hobi bahçeleri, kapalı yüzme havuzu gibi birçok farklı fiziki imkan ile öğrenciler desteklenir. Kampüslerimizin kademeleri ve fiziksel şartları ilden ile ve okuldan okula değişebilir.

 



  1. Bir öğrenci sizin okulunuzu neden tercih etmelidir?

Uğur Okulları olarak eğitim sistemimizi mutlu bir nesil yetiştirmek üzerine kurguladık. Bunun için önce öğrencimizi iyi tanıyor, onun kendisini tanımasına imkan sağlıyor, potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor ve onu yönlendiriyoruz. Nasıl öğreniyorsa öyle öğretiyor, hayatta ne yapmak istediklerini anlamalarını sağlayıp akademik ve bireysel gelişimlerini bu yönde destekliyoruz. 

 

  1. Uğur Okulları kaç kampüse sahip? 

Uğur Okulları, bugün Türkiye’nin 51 ilinde 109 okulda, akademik ve bilimsel eğitim veren Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri.

 

 

  1. Kampüsleriniz eşit olanaklara sahip midir?

Eğitim kalitemizin Türkiye’nin her yerinde aynı düzeyde tutabiliyor olmamız da ayrı bir özelliğimizdir. İstanbul’dan Van’a, Diyarbakır’dan İzmir’e tüm okullarımızda aynı müfredatı, aynı kaynakları, aynı öğretim süreçlerini, aynı projeleri eş zamanlı olarak gözlemleyebilirsiniz. Tüm okullarımızda uygulanan programların içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatı baz alınarak Genel Müdürlüğümüzdeki akademik kurulumuz ve ilgili birimler tarafından hazırlanıyor, okullarımızla paylaşılıyor. Tüm bu süreçler de düzenli olarak denetime tabi tutuluyor. Fiziksel imkanlarımız da birçok okulumuzda aynı ancak ilin ihtiyaçlarına ve binalarımızın fiziksel imkanlarına göre okuldan okula değişebiliyor.

 

 

  1. Uğur Okulları'nda çalışan kaç öğretmen vardır?

Uğur Okulları akademik alanda ortaya koyduğu başarılarla veli, öğretmen, öğrenci ve eğitim yatırımcısı için güvenli liman olmuş durumda. Açılan yeni kampüslerle birlikte öğretmen istihdamı 7 binin üzerine çıkmış durumda. 

 

  1. Okulunuzun öğrenci sayısı kaç?

Türkiye genelindeki 109 okulda 75 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Uğur Okulları olarak her yıl binlerce öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz.

 

 

  1. Öğrencilerinize sunduğunuz ders dışı etkinlikler nelerdir?

Öğrencilerin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak, akademik bilgiler ışığında planlanan kulüp ve atölye çalışmaları, kültür ve sanat projeleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve kişisel gelişim odaklı etkinlikler gerçekleştirilir.

 

 

 

  1. Yabancı dil eğitiminizden bahseder misiniz?

Uğur Okullarında birinci yabancı dil İngilizce’dir. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar süren İngilizce dersleri ile yabancı dil günlük hayata dahil edilir. İkinci dil edinimi ve 5. sınıfta uygulanan yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi ile en üst seviyeye taşınır. Uğur Okulları mezunlarının yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde uluslararası merkezlerin sınavlarında başarılı olmaları ve yetkin dil kullanım becerileriyle donanmaları hedeflenir. 

 

 


14. Lise ve üniversite sınavlarına girecek öğrencileriniz için hazırlık amacıyla ne gibi çalışmalarınız oluyor?

Uğur Okulları, 52 yıllık sınavlara hazırlık deneyimi ile öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlar. Uğur Okullarına özgü birçok farklı sınav ve ölçme değerlendirme sistemi ile öğrencilerin sınavlara hazırlıkları ve bireysel gelişimi takip edilir. Yapay zeka tabanlı dijital eğitim platformumuz Metodbox ile öğrencinin hedefine ulaşmasındaki gelişimi izlenir.

 

 

  1. Lise ve üniversite sınavlarında başarı oranlarınız nelerdir?

2020 YKS’de Türkiye birincisi olan öğrencimiz Haild Serçe’nin yanı sıra 7 öğrencimiz ilk 100’de, 42 öğrencimiz ilk 1000’de, 142 öğrencimiz ilk 5 binde, 328 öğrencimiz ilk 10 binde, 486 öğrencimiz ise ilk 20 binde yer almayı başarmıştır. 

2020 LGS’de ise öğrencimiz Ada Kaderoğlu tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye birincisi oldu. Ayrıca 2020 LGS’de  171 öğrencimiz yüzde 1’lik dilimde, 345 öğrencimiz yüzde 2’lik dilimde, 477 öğrencimiz yüzde 3’lük dilimde, 631 öğrencimiz yüzde 4’lük dilimde, 819 öğrencimiz ise yüzde 5’lik dilimde yer alarak gururumuz olmuştur.

 

 

 

  1. Lise ve üniversite için yurt dışı fırsatlarınız nelerdir?  

3 kıtada 11 ülkede üniversiteleri, dil okulları ve akademik merkezleri olan BAU Global eğitim ağının içinde bulunan Uğur Okulları öğrencilerinin, dünya genelindeki 9 üniversite ve 4 dil okulunda öğrenim ayrıcalıkları vardır. 9. Sınıftan itibaren Uğur Okullarında öğrenim gören öğrenciler, BAU’nun Washington, Berlin ve Batum’daki kampüslerinde yüzde 50 indirim şansı kazanır.

Ayrıca Uğur Okulları bünyesinde bulunan, yurt içi ve yurt dışı geziler, lise ve üniversite değişim programları, yaz okulları ve yurt dışı eğitim danışmanlığı konularında öğrencilerimize hizmet veren Uğur International ile birçok etkinlik gerçekleştirilir.

 

 

 

  1. Öğrencilerin gelişim süreçlerini destekleyecek etkinlikleriniz var mı?

Öğrencilerimizin hem akademik hem bireysel gelişimlerini destekleyecek birçok farklı uygulamamız var. Münazaralar, sanat alanında yarışmalar, kulüp çalışmaları ile üreten bir nesil yetişmesini destekliyoruz. Örneğin, her yıl öğrencilerin yıl boyunca Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerinde edindikleri bilgileri robotik, oyun tasarımı ve video/animasyon alanlarında yarıştırabildiği U-MakerFest düzenlenir. Teknoloji ile “kendin yap” kültürünün birleşiminden oluşan “Maker” ruhunu desteklemeyi amaçlayan ve öğrencilerimizin yıl boyunca kazandıkları problem çözme, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi bilgilerini pratiğe dönüştürmelerini hedefleyen U-MakerFest’in bu yılki teması Sağlık ve Kaliteli Yaşam.

 

 

 

  1. Online eğitim sisteminizi anlatır mısınız?

Uğur Okulları, her yeniliğe ve değişime hızlı adapte olan, eğitim öğretim alanında birçok ilki sektöre kazandıran bir kurum olarak online eğitime olan yatırımını 10 yıldır yapıyor. 20 Milyon TL yatırım bedeli ile 100 kişilik mühendislik ekibi tarafından hayata geçirilen dijital öğretim platformu Metodbox okullarımızda 3 yıldır aktif olarak kullanılıyor. 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren Metodbox içerisine entegre edilen, yerli ve eğitim odaklı görüntülü ve etkileşimli ders sistemi SeeMeet ile dijital okul ortamının ihtiyaçları tek bir uygulama içinde tutuluyor.

 

 

 

  1. Uzaktan eğitim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dijitalleşme eğitim öğretimde zaten vardı ama bu sistem öğrencilerin öğrenme boyutunda değildi. Teknolojiyle iç içe büyüyen Z kuşağı, artık ders konularını da dijital ortam üzerinden öğreniyor. İster canlı derslerle senkron bir şekilde ister canlı olmayan yöntemlerle asenkron şekilde öğrenmek mümkün. Dijitalde öğrenmenin sınırı yok. Pandemi sonrası yüz yüze derslere geçiş olsa bile, online eğitimden uzaklaşmak doğru değil. Dijitalleşmenin kolaylaştırıcı, geliştirici, kaliteyi artırıcı ve zaman kazandırma özelliğinden faydalanmalıyız. 

 

 

  1. Türkiye'nin eğitim politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dünya büyük bir hızla değişiyor. Teknolojiyi anlamak için getirdiği avantaj ve dezavantajları da bilmek gerekiyor. Türkiye de bu sisteme hızla uyum sağlamış durumda. Artık eğitim, tüketim, hizmet gibi birçok sektör dijitale kayıyor. Bilim ve teknoloji hayatımıza dokunuyor, fayda sağlıyor. Bilgiye hızlı erişiyoruz, neredeyse her sorumuza yanıt, görüş bulabiliyoruz. Gelişimimiz için eğitim alanında buna daha fazla yatırım yapmalıyız, öğretmenlerimizin gelişim alanlarını bu yönde kurgulamalıyız. Öğrencilerimiz, geleceğimiz. Geleceğimizi en iyi şekilde yetiştirmek, hayata hazırlamak hepimizin görevi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)