adscode
adscode

Ukrayna’daki Türk öğrenciler: 'Burası cehenneme döndü'

Ukrayna’daki tıp öğrencisi Muhammed Enes Erdil: "Siviller de hedef alındı ve burası cehenneme dönmüş durumda. Bir an önce bizi çıkartsınlar.”

Ukrayna’daki Türk öğrenciler: 'Burası cehenneme döndü'
Dünyadan Haberler
Güncelleme : 28-Feb-22 11:36

Türkiye'den Ukrayna'ya eğitim için giden öğrenciler savaşın ortasında kaldı. Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre tıp öğrencisi Erdil, savaşın ilk saatlerinden itibaren yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Şu an tek odalı evde 6 kişi kalıyoruz. Dün burada yaşayan Ukraynalı arkadaşlarımız bize mesaj atıp, 'Bir şeyler olabilir, bizleri sığınaklara çağıyorlar, dikkatli olun' dedi. Tabii bizim bundan hiçbir şekilde haberimiz yoktu. Dün aldığımız mesajdan sonra uyumadan gece 04.00'e kadar tedirgin şekilde bekledik ve bir anda ani bir yer titremesiyle irkildik. Ardı ardına bir bombardıman başladı ve 06.00'ya kadar kesintisiz sürdü. Türkiye’ye gelmek için en küçük bir fırsatımız yok. 3 gün önce hava sahaları da kapatıldı. Daha önce gelemedik çünkü üniversite 'Eğer giderseniz, okuldan atılabilirsiniz. Ülkeden çıkış verilebilir' dedi. Eğitim hayatımızla tehdit edildiğimiz için kaldık... Ne olacağını bilmeden bekliyoruz. Yaşadığımız yerde bir ev vuruldu ve bir kişi hayatını kaybetti. Siviller de hedef alındı ve burası cehenneme dönmüş durumda... Marketler boşaltılmış durumda, su bile bulamadık."

‘TAM BİR KAOS VAR’

Harkov'da tahliye olmayı bekleyen öğrencilerden biri de tıp öğrencisi Cemre Köse (19). Köse, annesi Ayşe Köse (47) ile birlikte Harkov'daki evlerinde tedirgin bir şekilde beklediklerini belirterek şunları aktardı: "Herhangi bir yetkiliye ulaşabilmiş değiliz. Ulaşan arkadaşlarımıza söylenen, 'Evlerinizi terk etmeyin' olmuş. Kaldık böyle. Daha önce Türkiye'ye dönmeyi düşündük ancak sınavlardan ve okulun yapmış olduğu baskılardan dolayı kaldık... Endişeliyiz, ne olacağını bilmeden bekliyoruz."

Harkov'da yaşayan 21 yaşındaki Serkan Şahin de, endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü kaydederek, "Bulunduğumuz noktada herhangi bir güvenliğimiz yok. Kaldığımız yerle patlamaların olduğu yer arasındaki mesafe kısa. Burada bir kaos söz konusu. Marketlerin önünde kuyruklar var, ATM'lerden para çekemiyoruz. Savaş psikolojine tam anlamıyla girmeden bir an önce tahliye edilmek istiyoruz" dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)