adscode
adscode

Ülkemiz Yasta, Soma Kan Ağlıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde Kömür İşletmeleri’ne ait bir kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, 201 işçinin hayatını kaybettiğini, ocakta 787 işçinin bulunduğunu…

Ülkemiz Yasta, Soma Kan Ağlıyor
Sendikalar
Vardiya değişimi öncesinde meydana gelen patlamada çok sayıda işçiye henüz ulaşılamadı.

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, 201 işçinin ölümü canımızı yaktı. Soma faciası son olsun, diyerek yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, içeride hâlâ 787 işçinin bulunması endişemizi ve acımızı ikiye katlamaktadır. Umuyorum ki, kalan işçilerimiz sağ olarak kurtulurlar, dedi. 

Dünyanın her yerinde maden kazaları oluyor ama ölümler ülkemizdeki kazalardan daha az. Demek ki bir yerde bir yanlışlık var. Ülkemizdeki maden işletmeleri’nde güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde alınması gerekiyor. Devletin, özellikle maden işletmeleri’nde denetimlerini sıklaştırması, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan yaptırım uygulaması gerekiyor, diyen Şenocak şöyle dedi: “Özellikle Soma’da meydana gelen maden işletmeleri’ne ait kazaların incelenmesi gerekiyor. Daha önce de 8 işçimiz hayatını kaybetmişti. Devletin, maden işletmeleri’ni sıkı takibe alması ve gerekli düzenlemeleri yapması gerekiyor. Analar, eşler, yavrular ağlamasın. Ağlayacaksa, güvenlik önlemlerini almaktan imtina eden işletmeler ağlasın. Bunlara çok ağır cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Ülkemizde maden işletmeciline ait kazalarla ilgili ağır yasal düzenlemelerin yapılması zorunludur.

Yerin metrelerce altında henüz kurtarılmayı bekleyen yüzlerce işçimiz var. Bunların yaşayıp yaşamadıklarını da bilmiyoruz. Açıklamalardan anladığımız kadarıyla ortada vahim bir tablo var. Bu tablo yüreğimizi derinden yaralamaktadır. Bu bir faciadır. Bu facianın meydana gelmesindeki etmenler çok acil olarak incelenmeli ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. İhmali görülenler hiçbir tereddüt ve söylentiye mahal vermeyecek şekilde adaletin önünde hesap vermelidir. Bu facianın son bulması tek dileğimizdir. Devlet, tüm imkânlarını kullanarak bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamalıdır.

Yüce Allah (c.c.)’dan ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)