adscode
adscode

"Ülkemizi gururlandıran öğrenciler için fidan dikildi"

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Zeliha Ağrıs ve Rukiye Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

"Ülkemizi gururlandıran öğrenciler için fidan dikildi"
Üniversite

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen 8. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda Selçuk Üniversitesini ve ülkemizi gururlandıran Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Zeliha Ağrıs ve Rukiye Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. Gençlere örnek olan ve umutları yeşerten öğrenciler adına fidan dikildiğini belirten Prof. Dr. Aksoy, başarılı sporculara teşekkür belgesi takdim etti.

 

Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen 8. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda ülkemizi “Büyük Kadınlar Kategorisi”nde Millî Takım adına 5 sporcu temsil etti. Tekvandocularımız şampiyonada 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti. Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Zeliha Ağrıs, 53 kiloda altın madalya kazandı ve bayrağımızı İstiklâl Marşı eşliğinde göndere çektirdi. Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Rukiye Yıldırım da 49 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

 

“SPOR, SORUMLULUK BİLİNCİ DE AŞILIYOR”

Zeliha Ağrıs ve Rukiye Yıldırım, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Şahin ve Tekvando Millî Takımlar Teknik Direktörü Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Ali Şahin ile birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. Elde edilen başarının, Selçuk Üniversitesini ve bütün Türkiye’yi gururlandırdığını belirten Prof. Dr. Metin Aksoy, ”Millî sporcularımızın başarısında emeği geçenleri de tebrik ediyorum. Selçuk Üniversitesi olarak öğrencilerimize her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sporcularımızın başarısı ve Üniversitemizin isminin bu tür uluslararası turnuvalarda duyurulması gerçekten onur verici. Allah yolunuzu açık etsin. Bundan sonraki süreçte daha güzel başarılara imza atacağınızdan eminim. Öğrencilerimizin sporun yanında eğitime de devam etmesi çok önemli. Onlar aynı zamanda gençlere de örnek oluyor. Özellikle sosyal medyadaki dönüşümle birlikte gençlerin yaşadıkları sorunları sporla aşacağına inanıyoruz. Çünkü spor; disiplinli yaşamayı öğretiyor, topluma faydalı olmayı sağlıyor. Sorumluluk bilinci aşılıyor. Spordan uzaklaşan gençler tüketim kültürüne alışıyor. Bizim hocalarımız, öğrencilerine kendi evlatları gibi sahip çıkıyor. Bundan sonraki süreçte bu tür üstün başarı gösterenler adına birer fidan dikiyoruz.” dedi.

 

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Şahin de “Sporcularımızın bundan sonraki hedefi, 2021’de yapılacak olan Tokyo Olimpiyatları. Tokyo’da madalya alacağımıza inanıyorum. Engellilerde Tokyo’ya gidecek 6 sporcumuz var. Dünyada tam takım hâlinde olimpiyatlara katılacak olan tek takımız. Tokyo’ya toplamda 10 sporcu ile katılıyoruz.” diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)