adscode
adscode

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Genç Yetenekleri Yarışmaya Davet Ediyor!

“Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması” 7. yılında Türkiye’nin genç yeteneklerini seçmeye devam ediyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Genç Yetenekleri Yarışmaya Davet Ediyor!
Etkinlikler
UTİB (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği), ev tekstili tasarımı konusunda yeteneğine güvenen tüm öğrenci ve profesyonelleri, 13 Mart – 7 Nisan 2017 tarihleri arasında ‘‘7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması”na katılmaya davet ediyor. Genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacı ile düzenlenen ve bu seneki teması ‘‘Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık’’ olan yarışmaya ürün tasarımı kategorisi ve en inovatif kategorisi olmak üzere iki farklı kategoride katılmak mümkün.  Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık teması kapsamında yarışacak olan yarışmacıları cazip ödüller de bekliyor. Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

UTİB (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği) tarafından, genç yetenekleri sektöre kazandırmak ve sektörün gelişimine katkı sağlamak amacı ile bu yıl yedincisi düzenlenecek “Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması” süreci başlıyor.

Genç ve profesyonel tasarımcıların yüksek motivasyonla yarıştığı önemli organizasyon, sektörde özgün ve yenilikçi tasarımlar ile yaratıcı tasarımcı kimliğinin güçlenmesine de yardımcı olmayı hedefliyor. Öğrenci ve profesyonellerden oluşan yarışmacıların; ürün tasarımı kategorisi ve en inovatif kategorisi olmak üzere iki farklı kategoride yarışabileceği ve teması ‘‘Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık’’ olan yarışmada her bir kategori için, birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL, üçüncülük ödülü 5.000  TL ve en inovatif ürün için 10.000 TL olmak üzere para ödülleri verilecek. Para ödüllerinin yanı sıra öğrenci kategorisinin özel ödülü olarak, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle tasarım konusunda iki yıl yurt dışında eğitim imkanı da sağlanacak. UTİB (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği) tarafından düzenlenen ‘‘Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na 2016 yılında toplam 120 genç yetenek başvurmuştu.

‘‘7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması, tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen üniversite turu 15 Mart Çarşamba günü Işık Üniversitesi’nde ve Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleşecek toplantılar ile başlayacak. Yarışma tanıtım etkinlikleri kapsamında ziyaret edilecek diğer üniversiteler ise; 16 Mart Perşembe günü Marmara Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi, 21 Mart Salı günü Uludağ Üniversitesi ve Faruk Saraç Meslek Yüksek Okulu,  23 Mart Perşembe günü Gazi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi, 24 Mart Cuma günü Çukurova Üniversitesi, 27 Mart Pazartesi günü Mersin Üniversitesi ve 28 Mart Salı günü Dokuz Eylül Üniversitesi, 30 Mart Perşembe günü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi şeklinde olacak.

Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nın süreci nasıl işliyor?

Ürün Tasarımı Kategorisi’ne ev tekstili ürün tasarımları içeren projeleri ile katılan öğrenciler, 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük derecelerinde ödüllendirilecek. En İnovatif Ürün Kategorisi’ne başvuran öğrenci ve profesyonel yarışmacılar arasından yapılacak değerlendirmede ise “En İnovatif Ürün” başlıklı ödül ile 1 kişi ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılacak eser sahiplerinin ön eleme aşaması için 07 Nisan 2017 tarihine kadar web sitesi üzerinden talep edilen şartlara uygun olarak online başvuru yapması gerekiyor.

Ön elemeyle sonrasında final elemeye katılmaya hak kazanan eserler 17 Nisan 2017 tarihinde web sitesinde duyurulacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)