adscode
adscode

Uluslar arası eğitim uzmanından tavsiye: Ders, derste öğrenilir

Dünyanın 160 ülkesinde 10 binden fazla okulda eğitim müfredatı sunan Cambridge Uluslar arası Sınavlar Merkezi’nin CEO’su Micheal O’Sullivan, Türk eğitim sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Uluslar arası eğitim uzmanından tavsiye: Ders, derste öğrenilir
Eğitim
Türkiyeli öğrencilere matematik ve İngilizce dersleriyle ilgili tavsiyelerde bulunan Micheal O’Sullivan, öğrencilere “kendiniz olun” mesajını verdi. Dünyanın 160 ülkesinde, 5 yaştan 19 yaşa kadar öğrencilere yönelik eğitim müfredatları hazırlayan Cambridge Uluslararası Sınavlar Merkezi, öğrencilerin lise eğitiminden mezun olduklarında iş dünyasına daha hazır olmasını ve yeterlilik anlamında kendine güvenen bireyler olarak hayata atılmalarını hedefliyor.

Dünyanın birçok ülkesinde millî eğitim bakanlıklarıyla birlikte çalışan ve ülkelerin ihtiyacı olduğu eğitim müfredatını, ülkelerin ulusal kimlik ve kültürlerine bağlı kalarak uygulayan Cambridge Uluslararası Sınavlar Merkezi’nin hazırladığı müfredatı dünyada 10 binden fazla okul esas alıyor.

 “Yabancı eğitim müfredatı uygulamak çözüm değil” 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret eden ve Türkiye’de Cambridge Uluslararası Sınav Merkezi’nin müfredatını uygulayan okullarla görüşen Cambridge Uluslararası Sınavlar Merkezi’nin CEO’su Micheal O’Sullivan, eğitim müfredatını tamamen yabancı bir müfredatla değiştirmenin çözüm olmadığını, eğitim sistemlerinin mutlaka ulusal kimliği ve kültürleri barındırması gerektirdiğini belirtti. Sözlerine % 100 doğru bir eğitim modeli olmadığını belirterek devam eden CEO O’Sullivan, “Bir ülke eğitim sistemini iyileştirmek istiyorsa bunu tamamen yabancı bir müfredatı uygulayarak sağlayamaz. Her eğitim sistemi bünyesinde ulusal kimliği ve kültürü de barındırmalı. Uluslar arası modelleri de tamamen dışlanmamalı, millî eğitim müfredatıyla entegre bir hale getirilmeli diye düşünüyorum” dedi.

“Toplum değiştikçe eğitim de değişmeli”

Eğitim sisteminin iyi olmamasını üç temel sebeple açıklayan Micheal O’Sullivan, “Gözlemlerime dayanarak, eğitim sisteminin ülkeler tarafından yeterli görülememesini üç temel nedenle açıklayabilirim. Bunlardan birincisi, iyinin hiçbir zaman iyi kabul edilmediği küresel bir dünyada yaşamamız. İkincisi, değişen topluma sunulacak eğitimin de değişime olan ihtiyacı ve üçüncüsü ise, ailelerin çocuklarına kendilerinden çok daha iyi eğitim sağlamak istemesi” şeklinde konuştu. Dersin en iyi ders sırasında öğrenileceğinin altını çizen O’Sullivan, Türkiye’de eğitim alan öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Öğrencilerin arkadaşlarından çekindikleri için İngilizce konuşmaktan kaçındıklarını, çevresinden duyduklarıyla matematikten soğuduğunu belirten CEO O’Sullivan, “öğrencilere en büyük tavsiyem, sadece bir süreliğine arkadaşları veya çevresi onlara gülecek diye ömürleri boyunca bir daha öğrenme fırsatı veya zamanı bulamayacakları bilgileri öğrenmekten vazgeçmesinler ve kendilerine güvenerek hareket etsinler” dedi.  

Yeni Asya

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)