adscode
adscode

"Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri" adayları 15 Haziran'da belli olacak

"Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri" için aday gösterme süreci 15 Haziran'a kadar sürecek.

"Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri" adayları 15 Haziran'da belli olacak
Türkiye'den Haberler
Türkiye Bilimler Akademisinden (TÜBA) yapılan açıklamaya göre, aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları, TÜBA Ödül Komitelerince yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendirilecek ve ödül sahipleri akademi konseyi tarafından belirlenecek.

Bu kapsamda Akademi Ödülü Madalyası, Akademi Ödülü Beratı ve yaklaşık 30 bin dolar para sahiplerine, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek törenle verilecek. Türkiye veya Türkiye bağlantılı bilim insanlarına verilen Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri'nin, 2016 yılı için Türkiye bağlantılı ödülü sağlık ve yaşam bilimleri kategorisinde seçilecek.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti: 

"Akademinin ödüllendirme ve Türkiye'nin uluslararası bilimsel ilişkilerini geliştirme misyonu kapsamında geçen yıl başlattığımız ödül programı, beklediğimizin üzerinde ilgi gördü. İlk ödülleri, fen ve mühendislik bilimleri alanında Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, yaşam ve sağlık bilimleri alanında Prof. Dr. Zulfiqar Ahmad Bhutta, sosyal ve beşeri bilimler alanında ise İstanbul Şehir Üniversitesinden Mehmet Genç kazandı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde tevdi edilen ödüllere, bu yıl uluslararası akademi ve üniversite camiasından daha fazla ilgi bekliyor, ilgi ve destekleri için bilim dünyasına ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)