adscode
adscode

Umut okulu açıldı

Gelecek için bir ışık.17 otistik çocuk daha okullu oldu.84 kişilik okul 67 öğrenci daha bekliyor

Umut okulu açıldı
Eğitim
İzmir’de yaklaşık 6 bin otistik çocuk ve genç bulunuyor. Bunların büyük bir kısmı okul azlığı nedeniyle eğitim yapamıyor ve evlerinde hapis hayatı yaşıyor.  Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu soruna çare bulmak amacıyla Güzelbahçe’de 84 öğrencinin ücretsiz olarak eğitim göreceği modern bir okul yaptırıldı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yaptırdığı ‘’Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’’ 3 yaşından 23 yaşına kadar olan otistik bireylere 4 kişilik sınıflarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun olarak ücretsiz eğitim vermeye başladı.
Otistik çocuklar kendilerini sosyal yaşama ve hayata hazırlayacak pek çok çalışmayı Yaşar Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte gerçekleştirecek. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü başta olmak üzere, diğer bölümlerden de çeşitli projelerle otistik öğrencilere katkılar sağlanacak. Bu konuda iki kurum yakın işbirliği içinde çalışacak.

Okulun Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, Türkiye’de bu tür kurumların son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, ‘’Otizm, bir hastalık değildir. Aynı şekilde değişik sebeplerden, örneğin metal zehirlenmesi, aşı , oksijen azlığı gibi konuşma, temas kurma ve algılama gibi iletişim zorluğu çeken bu çocuklarımız da zihinsel engelli değildir.  Tam aksine algılamaları son derece yüksektir. Okulumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olup Üçkuyular-Balçova-Narlıdere-Güzelbahçe-Seferihisar ve Urla’ya hizmet veriyor. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Bu nedenle başta Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar olmak üzere bu eseri İzmir’e kazandıran herkese teşekkür ediyoruz. Okulumuzda eğitim için 1 spor salonu ve 20 sınıf mevcut. Gelecekte bu evlatlarımız emin olun toplumsal yaşama pozitif katkılar yapacaktır. Yeter ki toplumumuz onlarla ilgilensin ve desteklerini esirgemesin. Aileler 232. 234 50 15 no’lu telefondan haftaiçi her gün 09:30-14:30 saatleri arasında bilgi edinebilir’’ dedi.

Okullarında MEB’in uygun gördüğü müfredatların uygulandığını belirten Okul Müdürü Kasım Koç ise 3 kademe halinde eğitim verdiklerini belirterek şunları vurguladı:
‘’1. kademe, ilkokul 1 ile 4. sınıf eğitimini kapsıyor. 2. kademede ise 5. sınıftan 8. sınıfa kadar olan program uygulanıyor. Sonuncu etap olan iş eğitiminde ise 9-12 arasındaki sınıflara eğitim veriliyor. Okulumuz sadece otistik çocuklara yönelik eğitim verilen bir kurum. Yöremizde bu konuyla ilgilenen aileler bize başvurabilir’’



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)