adscode
adscode

"UNESCO Çocuk Edebiyatı Onur Ödülü" sahibi Küçük Cesur Kalp

Çocuk gözünden ve çocuk kalbinden barışçı bir bakış…Bu, kendisine korkması gerektiği öğretilen düşmanla yüzleşen bir çocuğun öyküsü…

"UNESCO Çocuk Edebiyatı Onur Ödülü" sahibi Küçük Cesur Kalp
Haftanın Kitap Önerisi

Filistinli Samir, hayatta hiçbir zaman katlanamayacağını düşündüğü bir durumla karşı karşıyadır: İsrail hastanesinde, kardeşinin ölümünden sorumlu gördüğü insanların arasında yalnız ve yaralıdır. Ancak burada Samir hem kendisinin hem de İsrailli Yonatan ve diğer çocukların küçük cesur kalplerini keşfeder. Büyükler kolaylıkla savaş çıkarırken onlar dost olmayı başarır.

Bol ödüllü çocuk romanı

Başta “UNESCO Çocuk Edebiyatı Onur Ödülü” olmak üzere, Almanya’da Berlin en iyi çeviri kitap ve Silve Quill, Amerika’da Batchelder en iyi çeviri kitap ,İtalya’da WIZA ödüllerini ile  yayımlandığı günden bu yana edebiyat dünyasının saygın ödüllerine sahip olan “Küçük Cesur Kalp” küçük okurlara barışı, dostluğu ve cesareti anlatan eşsiz bir roman. Daniella Carmi’nin bol ödüllü ve 16 dilde yayımlanan kitabı şimdi Pena Yayınları etiketiyle Türkçede.

Hem çocuklara hem büyüklere

Filistinli küçük Samir geçirdiği bisiklet kazasının ardından bir İsrail hastanesinde ameliyat olmak zorundadır. Evini ilk kez terk etmek zorunda kalan Samir, kendisini hastanedeki İsrailli çocuklar arasında bulur. Yemek yemeyen Ludmilla, devamlı yatağının altında saklanan Razia, hiperaktif Tzahi ve en önemlisi de bir kolu sakat olan Yonatan’la tanışır. Kardeşinin ölümünden ve ailesinin çektiği acılardan sorumlu tuttuğu çocuklar Samir’i yıldızlar, bilgisayar oyunları ve acıların üstesinden gelecek bir hayal gücü ile tanıştırırlar. Zamanla birbirlerini destekleyen mükemmel bir takım haline gelir, düşmanlığı dostlukla yenerler.

Umut dolu bir kitap

Daniella Carmi, romanında savaşın çocuklar üzerindeki baskısını ve yıpratıcı etkisini iki çocuğun dostluğunu etkili bir şekilde çizerek tasvir ediyor. Savaşa karşı barış; düşmanlığa karşı dostluk; acılara karşı şefkat; gerçeğe karşı hayaller… Yazar yumuşak bir anlatımla ve detaylı bir karakter gelişimiyle, mizahı da yerinde kullanarak çocukları sert ve şiddetli bir mesaj fırtınasına sokmuyor. Yer yer geri dönüşlerle Samir’in hayatına ait detaylara yer vererek öyküyü zenginleştiriyor.

Dostluk ve umutla tüm acıların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu, barışa giden yolun çocukların kalplerinden geçtiğini anlatan “Küçük Cesur Kalp” küçük okurlar kadar büyüklerin de ilgiyle okuyacağı bir kitap.

Kitap hakkında ne dediler:

“Tanıma şansı verildiğinde acıda birleşip birbirlerine yardım eden çocukların sürükleyici öyküsü.” – Booklist

“Okurlar, Samir’in korku ve yalnızlığını paylaşıp onun dostluğunu kucaklayacaktır.” – School Library Journal

“Kendimizi hastanede ‘öteki’ olan Samir’in yerine koyduğumuzda barış mesajı ortaya çıkacaktır.” – Voya

 

Eser Adı                     : Küçük Cesur Kalp

Yazar Adı                   : Daniella Carmi

Çeviren                      : Hacer Demir

Orijinal Adı                : Samir and Yonatan

Türü                           : Çocuk Edebiyatı

Sayfa Sayısı               : 160

Etiket Fiyatı               : 13,50 TL

Yayınevi                     : PENA Yayınları


 

Daniella Carmi Hakkında:

Tel Aviv’de doğan yazar, Kudüs İbrani Üniversitesi’nde felsefe ve iletişim üzerine eğitim aldı. Tiyatro oyunları, yetişkin ve çocuklar için kitaplar yazan yazar, Küçük Cesur Kalp, Samir ve Yonatan’la 1997 yılında UNESCO’dan Çocuk Edebiyatı dalında onur ödülü kazandı. Aynı kitapla yine 1997 yılında, Almanya’da Berlin En İyi Çeviri Kitap ve Silver Quill, 2001 yılında Amerika’da Batchelder En İyi Çeviri Kitap, 2003 yılında İtalya’da WIZO ödüllerini kazanan yazarın eserleri 16 dile çevrildi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)