adscode
adscode

UNICEF İnovasyon Fonu açık kaynak teknolojilerine yatırım yapacak

UNICEF, yeni başlattığı İnovasyon Fonu kapsamında, dünyada en güç durumlarda yaşayan çocukların koşullarını iyileştirmek amacıyla tasarlanan teknolojik buluşlar için finansman başvurusunda bulunulması…

UNICEF İnovasyon Fonu açık kaynak teknolojilerine yatırım yapacak
Bilim Teknoloji
UNICEF İnovasyon Eş Başkanı Christopher Fabian konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: "UNICEF İnovasyon Fonu'nun amacı, çocuklara yönelik açık kaynak teknolojilerine yatırım yapmaktır. Bu alanda, başlangıç için çok fazla sermaye gerektirmeyenler de dâhil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki fırsatları belirleyeceğiz. Sorunlara çözüm üretebilecek toplulukları belirlemeyi ve onlara çocukların karşılaştıkları bir takım acil sorunlara basit çözümler geliştirmelerinde yardımcı olmayı umuyoruz."
 
Finansman olanaklarından yararlanmak isteyen projelerin açık kaynaklı ve çalışan bir prototipe sahip olması gerekmektedir.  Bu çerçevede yeni bir teknolojinin geliştirilmesinin yanı sıra, hali hazırda mevcut olan bir teknolojinin daha ileri düzeyde geliştirilmesi ya da ölçeğinin büyütülmesi de söz konusu olabilir.
 
Bugüne dek 90 milyon dolar tutarında kaynak sağlamış olan UNICEF İnovasyon Fonu, gelişmekte olan ülkelerdeki yenilikçilere yararlanabilecekleri bir kaynak havuzu sunmaktadır. Buluş sahipleri bu kaynaklardan yararlanarak test edilmiş projelerini bir sonraki aşamaya taşıyabilmektedirler. Fon kapsamındaki yatırımlar üç portföy alanına odaklanmaktadır:
 
Öğrenim ve gençlik katılımı dâhil olmak üzere, 25 yaşın altındakiler için bir dizi ihtiyacı karşılamaya yönelik ürünler;
Karar alma sürecinde güncel bilgiye ulaşmayı sağlayacak buluşlar;  
Bağlantı, enerji, finans, sensörler ve ulaşım dâhil olmak üzere hizmetlere ve bilgiye erişimi artıracak altyapı çalışmaları.
 
Fabian' a göre, bu üç alan, blockchain, 3D basım, giyilebilir teknoloji ürünleri ve sensörler, yapay zekâ ve yenilenebilir enerji gibi hızla gelişen teknolojiler sayesinde yatırım için olgunlaşmış alanlar haline gelmiştir.
 
Başvurusu yapılan projeler bir dizi kritere göre değerlendirilecektir. Bu kriterler arasında kurulan ekibin gücü, projenin çocuklar açısından gerekliliği ve oluşturulan açık kaynak fikrinin mülkiyet çerçevesinde gelecek açısından potansiyel değer taşıyıp taşımadığı da yer almaktadır.
 
UNICEF İnovasyon Fonu daha önce de, bugün milyonlarca kullanıcıya ulaşmış bulunan RapidSMS, RapidPro ve U-Report gibi teknolojik çözümlere yatırım yapmıştı.
 
İlgi duyanlar için en son başvuru tarihi 26 Şubat 2016'dır. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)