adscode
adscode

‘Üniversite anımız bile yok’

Uzaktan eğitimden sıkılan ve arkadaşlarını özleyen üniversite öğrencileri, artık kampüslere dönmek istiyor.

‘Üniversite anımız bile yok’
Eğitim
Güncelleme : 14-May-21 12:40

Sınıflara adım atmadan ilk yıllarını bitirecek olanlar ise üniversiteye dair bir anılarının bile olmamasından mutsuz. Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre öğrencilerin bu konudaki duyguları şöyle:

 
 Alper Çetin (Ardahan Üniversitesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları): Bir buçuk yıl fedakârlık yapmamıza rağmen bizi dikkate alan olmadı. Üniversitemizi çok özledik. Sürekli evde olduğumuz için psikolojik olarak olumsuz etkilendik. Ayrıca herkesin online eğitimde imkânları eşit değil.

Serkan Tulgar (Mustafa Kemal Üniversitesi-Tarih): 1. Sınıf öğrencisiyim. Yani üniversitemi özleme imkânım bile olmadı. Uzaktan eğitimin örgün eğitimin yerini tutmayacağı açık. Sisteme zaten zor odaklanıyorken bir de iletişim sıkıntıları yaşıyoruz.

Enes Kılıç (Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi-PDR): Eylülde yüz yüze eğitim için şimdiden hazırlıklar yapılmalı. Çünkü uzaktan eğitimin, eğitimle alakası yok. Öğrenciler derse katılmadan yüksek notlar alıyor. İlk yılımız online geçti. Üniversite kültürünü almadan ikinci sınıfa başlayacağız. Böyle giderse özleyecek bir anımız olmayacak.

Kemal Han Solmaz (Akdeniz Üniversitesi- Sosyoloji): Toplumu gözlemlemeyi seven biri olarak evde kalmak benim için çok zor. Uzaktan eğitimden hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bıktığını düşünüyorum. Üniversiteyi o kadar çok özledim ki. Özellikle de dersten çıkıp arkadaşlarla kafede oturmayı ve muhabbet etmeyi.

Baran Bilmez (Uludağ Üniversitesi-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri):Uzaktan eğitim, çok verimsiz geçiyor. Üniversitemde en çok hocalarla ders hakkında tartışmayı ve arkadaşlarımı özledim.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)