adscode
adscode

Üniversite fiyatına yurt

Vakıf üniversitelerinin yurt fiyatları eğitim ücretlerine yaklaştı. Bazılarının tek kişilik yurt ücreti yıllık 20 bin TL'yi aşıyor.

Üniversite fiyatına yurt
Eğitim
Vakıf üniversitelerinin yurt fiyatları eğitim ücretlerine yaklaştı. Bazılarının tek kişilik yurt ücreti yıllık 20 bin TL'yi aşıyor. Yurt fiyatları bazı vakıf üniversitelerinin yüksek lisans programlarını bile solluyor. Otel konforunda hizmet sunan anlaşmalı rezidansların aylık fiyatı ise 4 bin TL. Öğrencilere tekli, 2 ya da 4 kişilik oda imkânı sunan vakıf üniversitelerinin oldukça lüks koşullardaki yurtlarının ücretleri lüks semtlerdeki ev kiralarını bile geride bırakıyor.

TEK KİŞİLİK SUİT 20 BİN TL
Örneğin eğitim ücreti 30 bin TL olan Bilkent Üniversitesi'nin tek kişilik suit yurt fiyatı yıllık 20 bin TL. Yurt fiyatları kişi sayısı arttıkça düşüyor. 4 kişilik odalar da bu fiyat 3 bin 500 TL'ye kadar iniyor. Yeditepe Üniversitesi'nin yurtları da yüksek lisans programlarından daha pahalı. Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans programları 12 bin TL iken tek kişilik yurt fiyatı 17 bin 500 TL.

HAVUZLU VİLLA TİPİ YURT
İstanbul Arel Üniversitesi'nde öğrenciler kampusa 30 metre uzaklıkta olimpik havuzlu villa tipi evlerde konaklıyor. Tek kişilik odalarda konaklama bedeli yıllık 10 bin TL. Koç Üniversitesi'ndeki yurt fiyatları da 9 bin ila 3 bin TL arasında değişiyor.

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)