adscode
adscode

Üniversite kimlik kartları ile İstanbulkart birleştiriliyor

Üniversite öğrencileri için İETT'nin bu yıl başlatmış olduğu uygulama da öğrenciler artık kimlik kartlarını alırken aynı zamanda İstanbul kartlarına da sahip olabilecekler.

Üniversite kimlik kartları ile İstanbulkart birleştiriliyor
Türkiye'den Haberler
Kartlar nasıl olacak?

Kartların önyüzü öğrencilerin kimlik kartları,arka yüzleri ise İstanbul Kart olarak birleştirilecek.Bu sayede hem 2 kart taşıma gibi bir sorundan kurtulunmuş,hemde daha işlevli bir duruma gelmiş olunacak.

İETT çalışmalara başladı

İETT üniversite sonuçları açıklanır açıklanmaz 10 gün içinde İstanbulkartları hazır hale getirerek üniversitelere teslim etti. Öncesinde ise öğrencileri SMS ve mail göndererek bilgilendirdi.

Şimdilik 6 üniversitede başlamış olan pilot uygulamanın gelecek yıldaki hedefi uygulamayı bütün üniversitere aktarmak.

Öğrencilere büyük kolaylık

Öğrenciler herhangi bir belgeye gerek kalmadan kayıt oldukları esnada aynı zamanda kimlik kartları yerine geçecek olan İstanbulkartlarını alacaklar. Bu uygulama ile il dışından gelen öğrenciler yabancılık çekmeden İstanbul’da toplu ulaşıma hızlı bir şekilde katılmış olacaklar.

Üniversite kampüslerine biletmatik

Öğrenciler kartlarına 10 lira yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkartlarını indirimli tarifesinde kullanabilecekler. Ayrıca, birçok üniversitede bulunan biletmatiklerde  İstanbulkartlarını doldurabilecekler. 

Uygulamanın yapıldığı pilot üniversiteler

Uygulama şu an Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu ve Avrupa Meslek Yüksekokulu'nda başlatıldı.

CNNTürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)