adscode
adscode

Üniversite öğrencileri Karadeniz sahilini temizledi

Kastamonu'da 68 üniversite öğrencisi, Abana ve Bozkurt ilçelerinde sahil temizliği yaptı

Üniversite öğrencileri Karadeniz sahilini temizledi
Eğitim
Güncelleme : 31-Oct-18 17:14

Kastamonu Üniversitesinden 68 öğrenci, Abana ve Bozkurt ilçelerinde sahili temizledi.

Kastamonu Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Vakfı Topluluğundan 68 öğrenci, Karadeniz'in Abana ve Bozkurt sahillerinde yaptıkları çevre temizliğinde yaklaşık 150 poşet çöp topladı. Daha temiz çevre için çalışma yapan öğrenciler, türüne göre ayırdıkları çöplerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağladı.

Abana Belediye Başkanı Altan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevresine saygılı insanın kendine de saygılı olacağını söyledi. 

Öğrencileri kutlayan Erdoğan, "Milletine, devletine ve çevresine sahip çıkan böyle güzel gençlerin olması bizi gururlandırıyor. Öğrenci arkadaşlar atıkları kategorilerine göre ayırdı. Bu yaptıkları da ayrı bir güzellik. Bu atıkları biz alıp geri dönüşüme kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, duyarlı gençleri ilçelerine her zaman beklediklerini dile getirdi.

Topluluk koordinatörü Mine Nihan Yarar da farkındalık oluşturarak gelecek nesillere daha güzel dünya bırakabilmek için etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti. Atıkları geri dönüşüme kazandırmak istediklerini belirten Yarar, "Burada tüm atıklarımızı plastik, metal, kağıt olarak ayrı ayrı paketleyerek irili ufaklı yaklaşık 150 poşete doldurduk. Bu atıkların yeniden doğaya kazandırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Her bölümden öğrenciler olduğunu kaydeden Yarar, "Okulumuzdan öğrencilerimizle sahile geldik. Karadeniz sahillerini birlikte temizledik. Umarım artık daha temiz olur." ifadelerini kullandı. 

Tatil için bölgeye gelen Nuray Eroğuz da öğrencileri görünce çok mutlu olduğunu anlatarak, "Burada denize girenler, piknik yapanlar, herkes yediğini, içtiğini, boşlarını paketlerini bırakıp gidiyor. Biz de buna çok üzülüyoruz. Zaman zaman bizim de topladığımız oluyor. Gençleri burada gördük. Tatil günlerinde gelmişler, çöpleri, şişeleri topluyorlar. Güzel bir etkinlik, güzel bir farkındalık. Tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum." görüşünü paylaştı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)