adscode
adscode

Üniversite Şehirlerindeki Öğrencilerin İhtiyaçları Meclis Gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, üniversite şehirlerinde öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve giderilmesi amacıyla Meclis araştırma önergesi verdi.

Üniversite Şehirlerindeki Öğrencilerin İhtiyaçları Meclis Gündeminde!
Eğitim
Güncelleme : 02-Aug-19 15:14

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

         81 ildeki 123 Devlet ve 65 Vakıf üniversitesinde öğrenim gören 35 bin 715 öğrencinin görüşleriyle oluşturulan “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” araştırmasının 2019 raporuna göre Eskişehir öğrencilerin yaşamaktan en memnun olduğu kent seçilirken Aydın ve Antalya aynı sıralamada ilk üçe girmiştir. İzmir, Çanakkale, Bursa, Muğla, Tekirdağ, Edirne ve Ankara da öğrencilerin memnun olduğu şehirler listesinde bulunmaktadır.

         Raporda memnuniyetsizlik hissi yaratan 56 kentten 45 tanesinde öğrencilerin mutsuzluğunun en üst düzeyde olduğu ifade edilmiş, ciddi anlamda memnuniyetsizlik yaratan kentlerin başında Afyon, Aksaray, Çankırı, Iğdır, Ağrı, Bayburt, Bitlis, Kilis, Muş, Yozgat, Şırnak, Bingöl ve Hakkâri gelmiştir. Türkiye’de tüm kentlerin öğrencileri mutlu etme ortalaması 100 üzerinden 63 olurken, üniversite şehri olunması için sorumluluğun sadece okul yönetimlerinde olmadığının altı çizilmiştir.

         Belediye başkanlarının, valilerin ve şehrin kurumsal paydaşlarının öğrencileri memnun etmek için stratejiler geliştirmesi gerektiğine vurgu yapılan raporda şehir, şehrin yaşantısı ve kültürünün üniversitenin başarısında önemli roller üstlendiği belirtilmiştir. Üniversiteler bünyesinde öğretim üyeleri barındıran binalar ve dersliklerden ibaret değildir, ülkemiz genelinde şehirlerde üniversitelere ulaşım imkânları yetersiz, yerleşkelerin çevresinde sosyal ve kültürel etkileşim alanları eksiktir.

         Öğrencilerin kendi imkân ve kabiliyetleri ile yaratmaya çalıştıkları alanlar ile özel olarak ilgilenilmesi gerekirken, üniversite öğrenci konsey ve kulüpleri etkinlik düzenlemek için destek bulamamakta, maddi imkânları kısıtlı gençlerimiz sosyal donanımlarını geliştirme konusunda güçlükler yaşamaktadır. Dünyayı tanımayan, sanat ve spordan uzak kalan nesillerin küresel yarışta fark yaratmaları mümkün değildir.

         Şehirlerimizde öğrencilerin günlük hayatını ve gelişimlerini kolaylaştıracak gereksinimlerinin tespit edilmesi, gençlerimiz için ülke genelinde ulaşılabilir, ücretsiz sosyal ve kültürel etkileşim alanları yaratılması, kentlerimizin üniversite şehirleri olmasının önündeki engellerin kaldırılabilmesi amacıyla Anayasa'nın 98’inci, TBMM İçtüzüğünün 104’üncü ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.                                                   

                                                                                     

                                                                                     

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)