adscode
adscode

Üniversite yurtlarında "Dijital Hayat" seminerleri

KYK, üniversite yurtlarında kalan gençlerde farkındalık oluşturmak amacıyla 9 ilde "Dijital Hayat" seminerleri düzenleyecek

Üniversite yurtlarında "Dijital Hayat" seminerleri
Eğitim
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), üniversite yurtlarında kalan gençlerde farkındalık oluşturmak amacıyla 9 ilde "Dijital Hayat" seminerleri düzenleyecek.

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, uzman konukların katılımıyla düzenlenecek seminerlerde dijital dünyanın bireysel, toplumsal, ekonomik, psikolojik, hukuksal, siyasi, ahlaki değişim ve dönüşümleri, dijital çağın ortaya çıkış macerası ve kültürü, sosyal medya kullanım rehberi, dijital güvenlik ve korunma yöntemleri, dijital psikoloji ve hastalıklar ve daha birçok konu ayrıntılarıyla ele alınacak.

Afyonkarahisar, Burdur, Mersin, Osmaniye, Çorum, Balıkesir, Sivas, Bilecik ve Ardahan'da düzenlenecek seminerleri, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bilal Eren ve iletişim bilimci Yalçın Arı sunacak.

- Bir günde bin yıla yolculuk

Öte yandan, gençleri tarih ve medeniyet mirasıyla buluşturmak ve onlara tarih şuuru kazandırmak amacıyla Anadolu, Çanakkale ve Balkanlara "Bir Günde Bin Yıl-Tarih ve Medeniyet Gezileri" de düzenlenecek.

"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" etkinlikleri kapsamında 81 ilden 10 binden fazla öğrencinin katılımıyla Edirne, İstanbul, Bursa, Konya, Manisa, Kayseri, Amasya, Sivas, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Erzurum'da, Selçuklu ve Osmanlı dönemine tanıklık etmiş tarihi ve kültürel mekanlar gezilecek.

İlki bin öğrencinin katılımıyla aralık ayında Konya'da gerçekleştirilen gezilerin ikincisi, 16-17 Nisan tarihlerinde Gaziantep ve Şanlıurfa'da, üçüncüsü ise bin öğrencinin katılımıyla 23-24 Nisan tarihlerinde Manisa'da gerçekleştirilecek.

Gençler gezi kapsamında, bu yıl 476'ncısı düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne de katılacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)