adscode
adscode

Üniversitede Mutluluğu Yatay Geçişle Yakalayın!

YÖK, okuduğu üniversite ve bölümde mutlu olmayan öğrencilerin bu mutsuzluğunu giderme adına yatay geçiş imkanlarını genişletti, yeni düzenlemeler yaptı.

Üniversitede Mutluluğu Yatay Geçişle Yakalayın!
Üniversite
Doğru üniversite ve meslek seçimi için bu dönemin bir fırsat olduğunu vurgulayan uzmanlar, sınava yeniden girmektense öğrencinin puanı ve not ortalaması doğrultusunda hayalindeki üniversite ve bölüme geçme imkanı olduğunu hatırlatıyor.

2014’te ÖSYM’ye başvuran 2 milyon 086 bin 115 adaydan yaklaşık 440 bininin daha önceki yıllarda yerleşmiş adaylardan oluştuğuna dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Tercih Danışmanı Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş, bu öğrencilerin okuduğu bölüm veya programdan memnun olmadığı için yeniden sınava girdiklerini söyledi.

Bu durumun doğru üniversite ve meslek seçiminin önemini bizlere bir kere daha hatırlattığını belirten Tözeniş, üniversite eğitiminde mutsuzluğun yaşanmaması için adayların doğru mesleği seçmesinin önemine vurgu yaparak şu önerilerde bulundu:

Doğru mesleği seçememişseniz yatay geçiş bir fırsat!
Birey kendi kişilik özellikleri, ilgi, yetenek ve mesleki değerleri doğrultusunda mesleğini seçer. Mesleği ya da daha başından düşünürsek seçilen bölüm veya programı değiştirmenin farklı yolları var. En basit yolu tekrar sınava hazırlanarak YGS/LYS süreçlerinden geçip farklı bir bölüm ya da program seçmek. YÖK hem bu yığılmayı önlemek adına hem de şu anda kayıtlı olan ve okuduğu bölüm/programdan memnun olmayan öğrencilerin yolunu açmak adına 2015 Bahar döneminde yatay geçişlerle ilgili kapsamlı yeni bir düzenlemeye gitti.

Hala mesleğinizi seçmediyseniz bu testi yapın!
Yatay Geçişler herkes için önemli bir şans ve bu şansı bireysel olarak iyi bir fırsata dönüştürerek en uygun olan mesleği seçmek mümkün. Meslek seçiminin farklı yoları var. Eğer hala kafanız bu konuda karışıksa var olan meslek seçimi testlerinden yararlanılması mümkün. Holland Mesleki Kariyer Envanteri de bunlardan biri. 90 soruya verdiğiniz cevaplar doğrultusunda kişilik özellikleriniz ve kişilik özelliklerinizi yansıtabileceğiniz meslekler karşınıza çıkıyor. Karar verme aşamasında kendinizi tanımak için güzel bir yol.

Üniversiteleri gezin bilgi alın!
Özellikle vakıf üniversiteleri tercih dönemlerinde olduğu gibi bu günlerde tanıtım faaliyetlerini sürdürüyorlar. Öğrencilerin yatay geçiş yapmayı düşündükleri üniversitelerle görüşerek hem üniversitenin sağladığı olanaklarla ilgili hem de bölüm/programlarla ilgili detaylı bilgi almaları onların yararına olacaktır. Yatay geçiş düşünen öğrenciler bu süreçte Üsküdar Üniversitesi’ni de ziyaret edip, bölüm, programlara ilişkin bilgi alıp akademik kadroyla görüşebilirler. Bu yatay geçiş yapacak arkadaşlara ciddi kazanım sağlayacaktır.

Yatay geçiş burslarından yararlanın!
Bu dönemde vakıf üniversitelerinin bu döneme özel sağladıkları burs imkânları da var. Ertelemeyin kolayca ulaşarak yapabileceğiniz testler aracılığıyla kendiniz için en uygun mesleği seçin ve gidin üniversitelerle aklınızdaki tüm soruları detaylı olarak birebir görüşün.

Yatay geçiş yapmak isteyen ve doğru mesleği seçemediğini düşünen öğrencilerin kariyer testi için www. hayattercihtir.com isimli internet sitesinden faydalanabilecekler.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)