adscode
adscode

Üniversitede skandal olay! Sınav soruları...

Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde sınav soruları çalındı mı? Bir memur ve 14 öğrenci hakkında yasal işlem başlatıldı.

Üniversitede skandal olay! Sınav soruları...
Eğitim
Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde sınav sorularını çıkar amacıyla öğrencilere verdiği iddia edilen memur ve 14 öğrenci hakkında yasal işlem başlatıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu'nda görevli memurun çıkar karşılığı sınav sorularını öğrencilere verdiği ihbarı üzerine Rektörlük 2 ay önce çalışma başlattı.

Konunun savcılığa bildirilmesinin ardından savcılık talimatıylaAlanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri memur ve soruları alan öğrencileri takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından sınav sorularını verdiği iddia edilen memur ile 14 öğrenci polis tarafından geçen cuma ve cumartesi günü gözaltına alındı. 

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheli, cumartesi günü nöbetçi savcı tarafından denetimli serbestlik şartıyla bırakılırken, soruşturmayı yürüten hakim karara itiraz etti. Bunun üzerine 15 şüphelinin yeniden ifadesinin alınması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

REKTÖRDEN YAZILI AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Yapılan ihbar ve iddia üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibata geçerek gerekli takibat ve incelemenin yapılması için talepte bulunduk. Yapılan ihbarın ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı soruşturmayı tamamlayarak, ilgili memuru ve bu memur ile sınav sorusu alışverişi yaptığı tespit edilen 14 öğrenciyi gözaltına aldı ve bununla ilgili adli süreç devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Üniversite yönetimi olarak bu ve benzeri konulara karşı tavırlarının net olacağını ve asla örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Rektör Pınarbaşı, şöyle dedi:

"Bu yüzden ihbar rektörlüğümüze ulaşır ulaşmaz gerekli adımlar atılarak olay adli makamlara derhal tevdi edilmiştir. Üniversitemiz, adli makamlarla gerekli bilgi paylaşımı ve işbirliği içerisinde hareket etmiştir. Bahse konu olaya karışan memur ve öğrenciler hakkındaki gerekli disiplin işlemleri ve diğer yasal işlemler üniversitemizce yürütülmektedir."

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)