adscode
adscode

Üniversitelerarası Kurul Doçentliği Konuşuyor

Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Doçentlik müracaatlarının hızlandırılmasına yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

Üniversitelerarası Kurul Doçentliği Konuşuyor
Eğitim
İbicioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen 220. Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ÜAK'ın faaliyetlerini hızlandırmak için çalıştıklarını söyledi.
Kurula yapılan başvuruların daha hızlı sonuçlanması için yeni altyapı sistemi kuracaklarını belirten İbicioğlu, şunları kaydetti:
"Doçentlik müracaatlarının hızlandırılmasına yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Süreci hızlandırmak için bilgisayar altyapısı kurma çalışmalarımız sürüyor. Nisan ayında 3 bine yakın doçentlik müracaatı vardı. İstisnai bazı aksamalar olabilir. Burada özellikle müracaat edildikten sonra doçentlik başvurusundan çekilen veya emekli olan kişiler olabiliyor ama bunların da hızla giderilmesine yönelik çalışıyoruz."
Vali Vekili Kadim Doğan da kentin tarihinin, milattan önce 5 bin 500 yıllarına uzandığına dikkati çekti.
Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı konumundaki Hatay'ın, farklı din, etnik köken ve kültürlerin merkezi olduğunu vurgulayan Doğan, farklı toplulukların kentte yüzyıllardır barış içinde yaşadığını ifade etti.
Eğitimin, bir ülkenin gelişmesinde büyük öneme sahip olduğunu aktaran Doğan, "Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi, toplumun refah seviyesinin yükselmesi ve bütün vatandaşlarının kendisini mutlu hissedebilmesi, her şeyin önünde gelmektedir. Hepimizin önceliği budur. Bütün bunların gerçekleşmesi, eğitim seviyesinin yükselmesine bağlıdır. İlköğretim, orta öğretim şüphesiz çok önemlidir ama nihayette nitelikli insanı yetiştiren kurum, üniversitedir. O bakımdan üniversitelerden beklentilerimiz çok yüksek" diye konuştu.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de üniversitelerin, konumu, ilmin ve aynı zamanda onun tamamlayıcısı ahlakın tekamül ettiği önemli merkezler olduğunu vurguladı.
Tarihin her döneminde üniversite anlamını taşıyan kurumların isimleri değişmesine rağmen hayati konumları ve kendilerine atfedilen önemin baki kaldığını diye getiren Güder, "Geleceğimizin mimarları olan gençlerin üretken, paylaşımcı, özgür düşünceli, ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarlı, çözüm üreten ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirilmesi, üniversitelerin vazgeçilmez görevleri arasındadır. Bu görev ancak çok çalışarak başarılabilir" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Güder, ÜAK Başkanı İbicioğlu'na plaket verdi.
Üniversite rektörleri ve akademisyenlerin katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)