adscode
adscode

“Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi” Konferansı Başlıyor

Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansının 6’ncısı, 13-15 Ekim tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

“Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi” Konferansı Başlıyor
Etkinlikler
Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansının 6’ncısı, 13-15 Ekim tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Destekçileri arasında Destek Patent’in de yer aldığı konferansın ana teması ise "Sürdürebilir Teknoloji Transferi Ekosistemini Oluşturmak" olacak.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası "Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi" Konferansı 13-15 Ekim tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknoloji Üniversitesi, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ile Türk Patent Ofisi (TPE) işbirliğinde ve Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek konferansın destekçileri arasında Destek Patent de yer alıyor.

‘Sürdürebilir Teknoloji Transferi Ekosistemini Oluşturmak’ ana teması üzerine kurgulanan konferans kapsamında üç farklı eğitim semineri de düzenlenecek. Konferans kapsamında çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı ağırlanacak. Konferansın destekçi kurumları arasında yer alan Destek Patent’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “Teknoloji transfer ofislerinin işlevselliği ve sürdürülebilirliği açısından Fikri Mülkiyet alanına yatırım yapılması elzemdir. Tabi öncelikle fikri haklara ilişkin bilincin artırılması ve bu hakların içselleştirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla destekçisi olduğumuz ‘Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı’, bu anlamda atılan önemli bir adımdır” dedi.

Kemal Yamankaradeniz, “Son dönemde fikri ve sınai haklar alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Türk Patent Entitüsü (TPE), Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü (WIPO) nezdinde Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesi olarak atandı. Bu karar, dünyaya karşı Türkiye’nin güç gösterisiydi. Keza yine Ar-Ge’yi teşvik, yeni ve özgün fikri üretimi özendirme, yabancı sermayeyi çekebilme ve uluslararası ilişkilerde sorun yaşamama gibi düşüncelerle, fikri mülkiyet hakları koruma altına alındı. Ülkemiz adına böylesi önemli gelişmeler yaşanırken, hem devlet yetkililerinin hem de iş dünyasının desteğiyle daha öteye yani hedefimize emin ve hızlı adımlarla ilerlememiz mümkün olacaktır” açıklamasını yaptı.

Şirketler, fikri mülkiyetlerinden haberdar değil!

‘Fikri haklar’ ve ‘Teknoloji Transferi’ kavramlarının henüz anlaşılmadığına vurgu yapan Yamankaradeniz, “Ne yazık ki günümüzde şirketlerdeki en önemli problemlerden biri fikri mülkiyet kanunundan haberdar olmamaları. Şirketler, uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkan ürünlerini, fikri mülkiyet hakları kapsamında koruma altına almadıklarında, ürünü bir başkası sahiplenebiliyor. Bundan dolayı üniversitelerde bu tür etkinliklerin gerçekleştiriliyor olması, gençlerin fikri mülkiyet hakkında bilinçlenerek iş dünyasına adım atmalarını sağlıyor. Boğaziçi Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen konferanslar ile konunun derinlemesine işlenmesi sağlanıyor. Kendilerini böyle bir çalışmayı gerçekleştirmeleri nedeniyle tebrik ediyorum. Biz de Destek Patent ailesi olarak bu konunun destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinlikte eğitimler de yer alacak

Konferans hakkında da bilgi veren Yamankaradeniz, “Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Yönetimi konferansı üç gün sürecek. Toplamda 11 panel halinde yapılacak olan konuşmalarda; ‘Yasal Hususlar ve Fikri Mülkiyet Hakları’, ‘Türkiye'de Yeni Bir 4,5 ve 5G Ekosistemi oluşturma’, ‘Kuluçka Merkezleri ve Girişimci Ekosistemi’, ‘Dünyadaki Girişimcilik Ekosistemi Modelleri’, ‘Girişimci Ekosistemlerinde Kamu-Özel ortaklıkları’ gibi konular yer alacak. Ayrıca ‘Harekete Geçmede Üst Düzey Sistematik İnovasyon’, ‘Düğüm Atmak ya da Düğümü Gevşetmek: Girişimciler Yatırımcılarla Nasıl Görüşmeler Yapmalı?’, ‘LES 100 Egitimi "Lisanslama Sureci Boyunca Teknolojinin Ticarilestirilmesi ve Fikri Mülkiyet Hakkı’ başlıklı üç eğitim de konferans programı içinde yer alacak” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)