adscode
adscode

Üniversitelerdeki İdari ve Akademik Personel Neden İdari İzinli Sayılmıyor?

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Doç. Dr. M. Hanefi Bostan üniversitelerdeki idari ve akademik personelin idari izinli sayılmamasını eleştirdi. İşte Bostan'ın açıklaması:

Üniversitelerdeki İdari ve Akademik Personel Neden İdari İzinli Sayılmıyor?
Sendikalar
Güncelleme : 17-Mar-20 18:40

Dünyada yaşanan korona virüs salgını nedeniyle, ülkemizde bir dizi önlemler alınmış bulunmaktadır. Nitekim Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında vatandaşlarımızın bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için gerekli önlemlerin alınmasına ve ivedilikle hayata geçirilmesine, ayrıca bu çerçeve 16 Mart 2020 tarihi itibariyle ülkemiz genelindeki üniversiteler dâhil bütün eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime  ara verilmesi kararlaştırılmıştır.


Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı bütün öğretmenlerin ve okul idarecilerinin il dışına çıkmamak kaydıyla idari izinli sayarken Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan idari personel (memur ve hizmetli dâhil) ve üniversitelerdeki idari ve akademik personel neden idari izinli sayılmamaktadır?

 

Bilindiği üzere Üniversiteler yurt dışından öğrenci ve öğretim elemanı almaları ve çeşitli programlar kapsamında yurt dışına öğrenci ve öğretim üyesi göndermeleri nedeniyle ülkemizde en büyük risk grubunu oluşturmaktadır. Yine yurt dışına giden ve yurt dışından gelen öğrenci ve öğretim üyeleriyle bire bir ilgilenenler üniversitelerdeki idari personellerdir.

Muhtemelen bu durum gözden kaçmış olmalıdır.

 

Yetkililerin bu durumu göz önüne alarak gerekli tedbirleri almaları kaçınılmazdır. En azından üniversite öğrencileri dönmeden bir hafta öncesine kadar üniversite idari ve akademik personellerin idari izinli sayılmaları tedbir açısından önem arz etmektedir. Yetkili birimlere saygı ile duyurulur.

 

 

Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

                                                                                       Türk Eğitim-Sen

İstanbul İl Başkanı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)