adscode
adscode

Üniversitelerden deprem bölgesine destek

Üniversiteler, deprem bölgesine yardım kampanyaları düzenliyor.

Üniversitelerden deprem bölgesine destek
Üniversite
Güncelleme : 09-Feb-23 10:58

Eğitim kurumlarının düzenlediği kampanyalar şöyle:

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz: Kızılay ile yürüttüğümüz yardım kapsamında; depremin yaşandığı bölgelerde öncelikli olarak battaniye, ikramlık malzeme, su, sandviç, kışlık kıyafet (sıfır) malzemelerine ihtiyaç bulunmaktadır. Davutpaşa Kampüsü Deprem Acil Destek Birimine ulaştırabilirsiniz. (Taşbina B1003)

Tel: 0543 517 1911

Resim

Boğaziçi Üniversitesi

Deprem bölgesinde bulunan Boğaziçi öğrencileri, 0212 359 44 49 numaralı telefondan ve rektorluk@boun.edu.tr adresinden bize ulaşarak ihtiyaçlarını belirtirlerse barınma ve burs konusunda kendilerine destek sağlanacaktır. Bölgedeki öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun.

Resim

İstanbul Teknik Üniversitesi

Yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş ve depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere, İTÜ Merkezi Derslik A Binası önünde ayni yardımlar için stant açıldı. İTÜ öğrencileri depremzedeler için yardım malzemeleri topladı.

 

Resim

 

MEF Üniversitesi

MEF Üniversitesi Yurtiçi Kargo ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) işbirliği ile başlatılan yardım kampanyası başattı. Üniversite destek beklediğini duyurdu.

Resim

 Ankara Üniversitesi

 

 

Türk Eğitim Derneği

Yardım tırlarının ilk grubu Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye’ye doğru yola çıktı.Yardım içeriği: 5.000 adet battaniye, 5.000 adet termal çorap, 3.500 adet kazak, 3.135 paket bebek bezi,2.000 adet hijyenik ped,1.300 adet çift kişilik, 600 adet tek kişilik elektrikli battaniye.
 
Resim
 
 Trakya Üniversitesi
 
 
Trakya Üniversitesinde doktor, öğrenci ve personelden oluşan 81 kişilik ekip arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine gitti.

Balkan Kongre Merkezi'nde toplanan ekip, üniversite personelinin topladığı yardım malzemelerini insan zinciri oluşturarak tıra yükledi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, deprem bölgesine gidecek personele özverileri dolayısıyla teşekkür etti, hayırlı yolculuklar diledi.

Tabakoğlu, AA muhabirine, Trakya Üniversitesi ailesi olarak deprem bölgesine ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

Dün gönderdikleri 20 kişilik arama kurtarma ekibinin, Hatay'ın Samandağ ilçesinde çalışmaya başladığını belirten Tabakoğlu, "Bu sabah da tıp fakültesi 5. ve 6. sınıf öğrencilerinden 22 kişilik bir ekibi başlarında 2 hekimle beraber Elbistan'a gönderdik. Şimdi de 9 doktorumuzu, 11 sağlık çalışanımızı ve arama kurtarma ekibinde görev yapacak 17 personelimizi gönderiyoruz." diye konuştu.

Tabakoğlu, ekibe eşlik edecek tırla, üniversite personelinin bağışlarıyla alınan ilaç, tıbbi malzeme ve gıda gönderdiklerini dile getirdi.

Ekibin Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çalışmalarını yürüteceğini ifade eden Tabakoğlu, "Sayın Valimiz de Elbistan'da görevlendirildi. Orada Trakya Üniversitesi bir istasyon kuracak, hem sağlık kabini oluşturacak hem yemek hizmeti verecek." dedi.

Tabakoğlu, deprem bölgesindeki öğrencileriyle irtibata geçerek durumlarını öğrendiklerini aktardı.

Kardiyoloji Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Cihan Öztürk de büyük bir ekiple yola çıktıklarını, bölgeye en kısa sürede ulaşarak çalışmalara başlamak istediklerini belirtti.

Üniversite personeli Gökhan Erginler de arama kurtarma çalışmalarında kullanabilecekleri tüm ekipmanları yanlarında götürdüklerini söyledi.

Acil servis hemşiresi Burak Usta da medikal anlamda sahada ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yardım malzemelerinin yüklenmesinin ardından ekip uğurlandı.
 
 
 
Erciyes Üniversitesi
 
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun başkanlığında oluşturulan Acil Durum Koordinasyon Kurulu, deprem bölgesinde yaraları sarmak için çalışma başlattı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ERÜ Tıp Fakültesi Hastanelerinde 450 servis, 70 acil, 30 yoğun bakım yatağı depremden etkilenen yaralıların tedavisi için hazır hale getirildi.

Şu ana kadar deprem bölgesinden sevk edilen 92 yaralının tedavisi sürüyor, 28 yaralı ise taburcu edildi.

ERÜ'de ayrıca bölgeden gelen hasta yakınları için Süleyman Demirel Spor Salonu'nda 450 kişilik yatak yeri düzenlenerek, hasta yakınlarının yemek ve konaklama ihtiyaçları karşılanıyor.

ERÜ Acil Durum Koordinasyon Kurulu tarafından deprem bölgesine teknik destek ekibi hazırlanarak, AFAD koordinasyonuna hazır hale getirildi.

Afetzedeler için yardım kampanyasının başlatıldığı ERÜ'de, doktor ve hemşireler ile ERÜ Genç Kızılay gönüllülerinden oluşan bir ekip başta ilaç olmak üzere, yiyecek ve kıyafetten oluşan yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırmak üzere yola çıkarıldı.

İklime uygun kullanılmamış mont, bot, yağmurluk, uyku tulumu, mat, çorap, atkı, bere ve eldiven ile battaniye, hijyen ürünleri, bebek bezi, çocuk maması, ışıldak ve oyuncak gibi yardım malzemeleri Üniversite Garaj Amirliği'nde toplanarak bölgeye ulaştırılacak.

Öte yandan, ERÜ'ye ait spor salonları ve sosyal tesisler ilk günden bu yana personel, öğrenci ve vatandaşların kullanımı için açıldı.

Tesislerde gece boyu çorba ve çay ikram ediliyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)