adscode
adscode

Üniversitelerle endüstrinin birbirinden haberi olmuyor! Bu nasıl aşılacak?

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadıoğlu: "Üniversitede çalışmalar yapılıyor endüstrinin haberi olmuyor, endüstri kendine göre çalışıyor bizim haberimiz olmuyor. Bunları aşmak…

Üniversitelerle endüstrinin birbirinden haberi olmuyor! Bu nasıl aşılacak?
Üniversite
Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi (AÜ) ile İlaç Araştırmacıları ve Uygulayıcıları Derneği (İLARUD) işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası İlaç Araştırma ve Geliştirmede Multidisipliner Sempozyumu" sona erdi.
 
Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen kardiyovasküler ilaçlar temalı sempozyumunun ardından, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, yaptığı değerlendirmede, bu sempozyumun oluşum süreciyle ilgili İlaç Araştırmacıları Derneği ile birlikte her yıl bir Eczacılık Fakültesi bünyesinde kongrelerin gerçekleştiğini söyledi.
 
Sempozyumun Eczacılık Fakülteleri, İlaç Endüstrisi ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumunun katılımıyla gerçekleştiğini belirten Kadıoğlu, "Bu kongrede ilacın üretimi, gelişimi, sunumu, yani ilaçla ilgili bütün yapılan çalışmalar burada tartışılıyor." dedi.
 
Kadıoğlu, sempozyumda "Türkiye'de ilaç nereden nereye gidiyor" başlıklı panel düzenlendiğini aktararak şunları dile getirdi:
 
"Bu panelde ilaç endüstrisinin yetkilileri, TÜBİTAK, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum yetkilileri, yurt içinden ve yurt dışından öğretim üyeleri katılarak bu tartışmayı gerçekleştirdik. Burada yapılan çalışmalar tartışıldı. İlaç endüstrisinde daha iyiye nasıl gidebiliriz ve Türkiye'deki ilaç üretimi için neler yapılabilir bunun üzerinde fikir birliğine varıldı. Çözüm önerisi konusunda daha çok çalışmak gerektiği belirlendi. Sağlık Bakanlığına, otoriterlere, ilaç endüstrisine, üniversitede çalışan öğretim üyelerine hepimizin üzerine düşen görevler ne ise onları yapıp, birliktelikleri oluşturup, Türkiye'yi daha iyi yerlere götürmek amaçlandı. Zaten devletimizin en büyük amacı da 2023 hedefinde kendi ilacını üretmesi. Bunun içinde daha çok çalışmak, hep birlikte işbirliği yapmak ve sorunlarımızı aşıp kendi ilacımızı üretir duruma gelmek amaçlandı."
 
Sempozyumda, ayrılan kaynaklarda eksikliklerin olduğu ve üniversiteler ile endüstri arasındaki işbirliği eksikliklerinin tespit edildiğini aktaran Kadıoğlu, bu konuda eksikliklerin giderilebilmesi için yapılması gerekenlerin görüşüldüğünü bildirdi.
 
- "Üniversitede çalışmalar yapılıyor endüstrinin haberi olmuyor"
 
Kadıoğlu, daha çok üniversite, endüstri ve kurumların birbirleriyle daha fazla işbirliği içerisinde olmaları durumunda sorunların aşılabileceğini düşündüklerini anlatarak şunları kaydetti:
 
"Üniversitede çalışmalar yapılıyor endüstrinin haberi olmuyor, endüstri kendine göre çalışıyor bizim haberimiz olmuyor. Bunları aşmak için karşılıklı konuşuldu. İnşallah daha iyiye doğru gideceğiz. Sempozyumda genç bilim insanları burada sunumlarını yaptılar ve kendi alanlarında çalışan duayen hocalarla tanıştılar ve sorunlarını çözdüler. Hiç olmazsa üniversiteler arasındaki işbirliğini gerçekleştirdik. Ayrıca Sağlık Bakanlığıyla aramızdaki ilişkileri daha da sıcak hale getirdik. İlaç endüstrisinin duayenleri de buradaydı. Üniversitemizle onlar arasındaki işbirliğini de inşallah gerçekleştireceğiz ve en kısa sürede anlaşmaları da yapacağız."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)