adscode
adscode

Üniversiteye Girmek İçin ÖSYM'ye 515 Lira Ödemek Gerekiyor!

Bu Yıl Üniversiteye Girmek İçin Yalnızca ÖSYM'ye 515 Lira Ödemek Gerekiyor!

 Üniversiteye Girmek İçin ÖSYM'ye 515 Lira Ödemek Gerekiyor!
Sendikalar
Bu yıl üniversiteye girmek için yalnızca ÖSYM'ye 515 lira ücret ödenmesi gerektiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "2015 YGS ve LYS sınavlarına müracaat edip başarılı olan bir öğrenci toplamda 515 lira ücret ödemek zorunda kalacak. ÖSYM'ye 2 milyonu aşkın üniversite adayı gencimiz adına sesleniyorum. ÖSYM'yi elini vicdanına koyup insaflı olmaya ve bu fahiş ücretleri yeniden düzenlemeye davet ediyorum" dedi.
 
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularının bu hafta başladığını kaydeden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, şunları söyledi;
 
ŞİFRE ALMAK 5 FOTOĞRAF GÜNCELLEMEK 10 LİRA
YGS'ye girmek isteyen adaylar ÖSYM'ye 50 lira sınav ücreti ödeyecek. YGS'den 180 puan alıp geçen adaylar daha sonra Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek. LYS toplamda 5 oturumda yapılıyor. LYS'nin her bir oturumu için ÖSYM'ye 30 lira sınav ücreti ödemeniz gerekiyor. ÖSYM'den şifre edinmek için 5 lira, fotoğraf eklemek ve güncellemek için ise 10 lira ödemeniz gerekiyor.
 
CEVAP KÂĞIDINA BAKMAK 50 LİRA
Sınava girdikten sonra soru kitapçığını ve cevap kâğıdını görüntülemek isterseniz her biri için ÖSYM'ye 50 lira ödemeniz gerekiyor. YGS ve LYS'nin tüm oturumlarına girdiyseniz ve soru/cevap kâğıtlarına bakmak isterseniz 6 oturum için ÖSYM'ye 300 lira ödemeniz gerekiyor. Yani üniversiteye girmek için yalnızca ÖSYM'ye 515 lira ödemeyi gözden çıkarmanız gerekiyor.
 
TÜRKİYE'DEKİ SINAV SEKTÖRÜ SAĞLIKSIZ

Türkiye'deki resmi ve özel hemen her sınavın, ulusal yahut uluslar arası sınav sektörünün paydaşlarının talep ettiği ücret marjları ve ödenen sınav ücretlerine bakıldığında alınan paraların kar amaçlı olduğunun ortaya çıkacağını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Türkiye'deki çarpık sisteme dayalı olarak oluşan acımasız sınav sektörünün dayatmasıyla her yıl milyonlarca öğrenci adayı, iş ve terfi arayan gençler, insanlar haraca kesiliyor adeta. Sınavcı bir eğitim ve sınavcı bir işe alınma sistemi var Türkiye'de. Sınav sektörünün dayatmasının Türkiye'deki diğer bir adı soygun ve sömürüdür. Yapılanların bir bölümünü gasp olarak tanımlamak gerekiyor" diye konuştu.
 
SINAVLAR YILDIRMAK İÇİN Mİ?

Türkiye'deki sınavların ve oluşturulan sınav sektörünün adayların kendilerini değerlendirmelerinden ve seçmekten çok önünü kesmeyi, yıldırmayı amaç edindiğini söyleyen Avcı, ÖSYM'nin yıl içinde yaptığı YGS, LYS, YDS, ALES, KPSS, YDUS gibi 47 çeşit sınava milyonlarca kişinin ödediği ücretleri fahiş bulduğunu belirterek, sınav ücretlerinin üniversite öğrenci adaylarıyla işe girmeye, terfi etmeye çalışan gençlerin önündeki engellerden birisi olduğunu kaydetti.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)