adscode
adscode

Üniversiteyi dolandıran memurlar tutuklandı

Öğrencilere sahte yemek fişi satarak üniversiteyi 266 bin lira dolandıran memurlar tutuklandı

Üniversiteyi dolandıran memurlar tutuklandı
Türkiye'den Haberler
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde 26 yıl devlet memuru kadrosunda çalışan Yaşar T., sahte yemek fişi bastırıp öğrencilere satarak üniversiteyi 266 bin lira dolandırınca tutuklandı.

Hazırlanan iddianamede hizmetliler Yaşar T. ile Fatih B. ve kampüsün aşçısı Kadir Y. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Denetim Birim Başkanlığı tarafından yapılan yıllık denetimlerde, öğrencilere yemek hizmeti olarak dağıtılan ve geri dönen fişler ile yemek gelirleri arasında fark olduğu fark edildi.

Geriye dönük inceleme

Geriye dönük yapılan araştırmalarda da 2012 yılında yaklaşık 50 bin lira, 2013 yılında 80 bin lira, 2014 yılında ise 100 bin lira fark olduğu tespit edildi. Üniversite bünyesinde farkın nereden kaynaklandığına ilişkin yapılan araştırmalar sonucu satış yapılan yemek fişlerinin bazılarının farklı renkli ve farklı seride olduğu anlaşıldı. Yemek fişlerinin satışından sorumlu Yaşar T. de incelemeye alınınca, resmi yemek fişlerinin yanında sahte fişlerle de yemek satışı yaptığı tespit edildi.

26 yıldır çalışıyordu

Mimar Sinan Üniversitesi'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında üniversitede 26 yıldır çalışan hizmetli Yaşar T., 17 yıldır çalışan hizmetli Fatih B. ve 23 yıldır aşçı olarak çalışan Kadir Y. gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yaşar T. tutuklanırken diğer iki şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan iddianamede, üniversite çalışanları hakkında "zincirleme olarak nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede zincirleme sahtecilik" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)