adscode
adscode

'Üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir'

Kalkınma Bakanı Elvan: "Üniversiteyi üniversite yapan ne görkemli binaları, ne her yıl artan öğrenci sayılarıdır. Üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir, araştırmalarıdır, ortaya çıkan çalışmalarıdır"

'Üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir'
Eğitim
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Üniversiteyi üniversite yapan ne görkemli binaları, ne her yıl artan öğrenci sayılarıdır, üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir, araştırmalarıdır, ortaya çıkan çalışmalarıdır." dedi.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi'nde üniversiteye ait bazı merkezlerle bir projenin açılışı gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Elvan, üniversitelerde az ama kaliteli bölümler açmanın başarıyı getireceğine inandığını bildirdi.

Böylece üniversitelerin Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olabileceğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Üniversiteyi üniversite yapan ne görkemli binaları, ne her yıl artan öğrenci sayılarıdır. Üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir, araştırmalarıdır, ortaya çıkan çalışmalarıdır. Ancak biz o zaman üniversite diyebiliriz. Öğrenci sayılarını yarıştırarak, üniversiteleri bir yere koyamayız. Peki ne yapmalıyız? Öğrenci sayısını artırmamalıyız. Üniversitelerimizin kalitesini artırmak istiyorsak, öğretim üyelerinin sayısını, öğrenci sayısını artırmamalıyız. Master ve doktora yapan öğrenci sayısını artırmalıyız. Dünyanın en modern laboratuvarlarına ve cihazlarına sahip olmalıyız. HRÜ bu temel konularda hareket ettiği sürece Kalkınma Bakanlığı olarak sonuna kadar destek olmaya hazırız. Neye ihtiyacınız varsa gidermeye hazırız."

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın Bakan Elvan'a katkıları dolayısıyla plaket takdim ettiği programda, HRÜ GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği ve Yüksek Başarımlı Hesaplama merkezleriyle "Merkez Laboratuvar Projesi"nin açılışları gerçekleştirildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)